1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Панагюрският СК „Оптикс” се прибра с 18 медала от престижен турнир

Панагюрският СК „Оптикс” се прибра с 18 медала от престижен турнир

Време за четене: 2 минути

Панагюрските кикбоксьори спечелиха впечатляващите 18 медала на Пролетния турнир на за купа „София”, организиран от спортен клуб „STAR Team“.

В надпреварата участваха 21 клуба от цялата страна, като бройката на бойците бе впечатляваща – 502-ма. Това прави рекордно присъствието на турнир по кикбокс от този ранг у нас. СК „Оптикс” взе участие с 12 състезатели, които се представиха великолепно и за пореден път защитиха реномето на клуба града си.

Бойците от Панагюрище завоюваха пълен комплект медали, показвайки спортен хъс и голяма амбиция за победа, като всеки се представи достойно в своята категория.

Стайко Танковски спечели 2 златни медала в категория до 63 кг. Лъчезар Ковачев спечели сребро и бронз, съответно на киклайт и лайт, в категория до 69 кг, Никола Лещаров се пребори за злато на киклайт и сребро на лайт контакт. Николай Такучев също спечели злато на киклайт. Мартин Христов прибра среброто на лайт контакт и бронз на киклайт. Дебютантът Ивайло Савлеков грабна сребро на киклайт и бронз на лайт. С бронзов медал се прибра и Петър Илчев на лайт. Второ място и сребърен медал си спечели Тодор Скачков на лайт. Божидар Васев също завоюва сребро на лайт, както и бронз на киклайт. Нено Чернирадев се пребори за сребро на лайт и бронз на киклайт, а Иван Михов, в изключително тежка среща, завоюва сребърен медал на лайт в категория до 69 кг. Много добро представяне направи и Дейвид Гатев, за когото беше първо състезание.

Гордият треньор Здравко Еров изрази радостта си и благодари на всички на свои състезатели за упоритата работа, която дава явни резултати.

Много съм доволен от представянето им! Показаха чудесна игра и доказаха, че клубът ни има много талантливи бойци с обещаващо бъдеще!, заяви Еров.

Новото предизвикателство, което стои пред СК „Оптикс” и за което състезателите се готвят усилено, е Държавното първенство по кикбокс, което ще се проведе от 19 до 21 април в София.

Източник: pia-news.com

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx