1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Марица
  8. »
  9. Марица (Белово) с гневно писмо до БФС

Марица (Белово) с гневно писмо до БФС

Време за четене: 4 минути

Ръководството на ФК Марица (Белово) изпрати до ОС на БФС официален протест по повод отминалия мач на тима срещу Тракия (Пазарджик), състоял се на стадиона в село Мирянци.

Писмото е адресирано и до местните медии. Беловци изразяват възмущението си от „организацията на мача, условията за провеждане на среща от ниво „А” ОГ, държанието на домакините и слабият дисциплинарен контрол от страна на съдийската бригада, начело с рефера Костадин Кобаков”. За да бъдем максимално коректни, по-долу публикуваме без редакторска намеса и в пълния му обем писмото на ФК Марица (Белово):

Уважаеми Господа – Спас Иванов и Асен Николов (б.р. председател на ОС на БФС и шеф на Съдийска комисия),

Ние от ФК Марица (Белово), гр. Белово, област Пазарджик
изпращаме това писмо относно изминалият мач от 16-ти кръг на „А” ОФГ – Пазарджик,сезон 2018-2019г, между отборите на Тракия(Пазарджик) и Марица(Белово), който бе изигран на 02.03.2019 от 15.00 часа на стадиона в село Мирянци,завършил с резултат 1:0 в полза на Тракия(Пазарджик).

Главен рефер на срещата беше Костадин Кобаков, а негови асистенти Кирил Ибров и Стефан Кестенов. Делегат на мача – Иван Тодоров.
Бяхме възмутени от организацията на срещата от страна на домакините, като изключим неравният терен и тясната съблекалня от 10-12 км.м., в която трябва да се преоблекат 18 футболисти, искаме да изкажем и недоволството от това, че хора от резервната скамейка на Тракия(Пазарджик) бяха прави на тъч-линията и мотивираха своите играчи с реплики от рода: „ритайте ги, счупете им краката, дръжте ги във въздуха, няма да си тръгнат от тук”…….и куп други заплахи по адрес на нашите футболисти !
Тук е мястото да попитаме – колко човека от щаба на даден отбор имат право да стоят прави пред резервната скамейка до тъч-линията по време на футболна среща, и кой трябва да следи за тези неща?
Предполагам си спомняте преди няколко години как на точно този стадион нападателят от Мирянци Васил Николов счупи крака на две места на противников вратар в такъв мач.

Да, сега повечето ще кажат, че е последвало наказание за извършеното нарушение ! Трябва ли да се повтори тази случка отново?

Това поведение ние определяме като неспортсменско и некоректно, както и лошо отношение към останалите участници в състезанието.

В отбора на Марица(Белово) има момчета на възраст между 16 и 18 години!

Каква ли ще бъде тяхната мотивация от тук нататък, след като са чули от противникови футболисти тези реплики?
Да не говорим, че на отсрещната страна на терена имаше хора от публиката буквално на самата тъч-линия.

Трябваше им само флагче и екип и можеше да минат за допълнителни асистенти на главният съдия!
В присъствието на такива хора, които буквално дишат във врата на страничният рефер,с е питаме дали той е взимал правилни решение при вдигането на флага?

И на колко метра от тъч-линията трябва да се намира публиката на даден отбор и отново чие задължение е да се следи за това?
Главният рефер на моменти пускаше по твърда игра и по чудо този мач се размина без сериозно контузени, дали обаче и другият мач ще е така? Надяваме се!
Всичко това ставаше пред очите от делегата на срещата Иван Тодоров. Бихме искали също така да узнаем как той е видял мача, какво е описал в доклада, има ли нарушение на дисциплинарният правилник, където в Глава 1,член 5,(1) пише цитираме:
Клубовете носят отговорност за поведението на своите ръководители, състезатели, служебни лица, привърженици, както и за поведението на всички лица, които осъществяват или на които е възложено да осъществяват дейности от името на клуба.
(2) Клубът-домакин е отговорен за реда и сигурността 90 минути преди началото, по време и 90 минути след края на срещата. При нарушения на реда и сигурността на стадиона, на клуба-домакин се налагат дисциплинарни наказания съгласно предвиденото в настоящия правилник. В изрично предвидените случаи, дисциплинарни наказания, произтичащи от нарушения на реда и сигурността, се налагат на клуба-гост.
И ако не е констатирано такова нарушение молим Дисциплинарната комисия да вземе мерки!
Член 11 (1) от дисциплинарният правилник!
Всеки футболен клуб, който участва с отбор в официална футболна среща и смята че е потърпевш от нарушение, може да сезира ДК и да поиска констатирането на извършено дисциплинарно нарушение, което не е санкционирано от длъжностните лица на срещата, както и за него да бъде наложено дисциплинарно наказание.

Приема се, че ФК е потърпевш и когато нарушението засяга състезатели, треньори и/или служебни лица на ФК, както и други лица, за които е предвидено, че ФК носи отговорност.
Също така имаме претенции към главният арбитър за неправилно отменен гол и неотсъдена дузпа през първото полувреме на срещата!
Явно напрежението на съдията му е било в повече от множеството заплахи които чуваше по свой адрес и са му попречили да ръководи мача точно и коректно!

ОТ ФК МАРИЦА БЕЛОВО

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
7 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
ФЕН НА ФУТБОЛА

Първо искам да кажа че Не съм от Белово и много пъти несъм бил съгласен с тях. Но сега съм напълно зад тях и на 100 процента ги подкрепям. Във това Мирянци от много време трябваше да спрат ФУТБОЛА или по точно да им забранят да играят. Защото там не се играе футбол а ръгби или по лошо, все едно си в селска кръчма и те нападат от всякъде. Имаше още един такъв селски отбор от който се отървахме и там беше същото. Всички знаят че това е Черногорово. И там беше по същия начин. Крайно време е всички отбори… Прочетете повече »

stalin5

Дали ОС БФС не бива да се замисли за подмяна на делегатско-дежурния състав!!!

Гибона

Това са най-жалките диви селяндури в региона,за футбол няма как да става на въпрос,всички знаем,че те нямат нищо общо с футбола.За условията няма какво да говорим,те са под всякаква критика,тези орки трябва да бъдат извадени от футбола,с тяхната философия няма как да бъдат полезни по никакъв начин освен да допринесът за контузия,физическа разправа, или нещо от този сорт.

име

В белово е същото. Преди 2 г. публика , футболисти и щаба набиха съдиите. През цялото време публиката държеже под напрежение и съдии и гостуващи футболисти. Там са по селяни и от мириянци!

Независим

Ти явно нямаш нищо общо с футбола с този коментар…

Фен

Бях на мача в Мирянци тази събота…Какво да Ви споделя – псувни по играчите , закани че няма да си тръгнат здрави от селото , думи от сорта ” СЧУПИ МУ КРАКАТА , НЕ МУ ДАВАЙ ДА СТЪПВА и т.н.” , – нямам коментар. ТОВА СА ДУМИ НА ТРЕНЬОРА И НА ЦЯЛАТА СКАМЕЙКА , КОИТО НЕ СЕДНАХА ЦЯЛ МАЧ. Да – от Белово съм , но такова нещо не е било. Та тези момчета утре са на работа. Кой ще им храни семействата. – Вие ли ГОСПОДА от Окр. съвет на БФС. Да не говорим ,че има деца ученици в… Прочетете повече »

Хебър

Не съм запознат с дисциплинарния правилник, но защо делегатите не описват проблемите по време на мач? Защо идват да гледат мач от първа линия и взимат 50 лева? И защо предишни делегати не описват тревното покритие на стадиона? Как е взел лиценз този стадион (ако взимат въобще, не знам правилника)

7
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx