1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Николай Митов: Предстоят ни 17 финала

Николай Митов: Предстоят ни 17 финала

Време за четене: 3 минути

Хебър приключи подготвителния си лагер в Турция и от утре до началото на пролетния полусезон ще се готви на клубната си база в Пазарджик. Краят на зимната подготовка за отбора беше повод да разговаряме със старши треньора на хебърци Николай Митов.

Николай, Хебър приключи 15-дневния си лагер в Анталия, който реално сложи и край на зимната подготовка. Доволен ли си от свършеното на турска земя?

Нямам повод да не съм доволен от лагера в Турция. Връщаме се без контузени футболисти, което е много добре. Смятам, че това, което бяхме запланували като задачи и цели, го свършихме. Случихме на отлични атмосферни условия, тренирахме на много добри терени. Срещнахме и силни съперници в контролите, за да си сверим часовника. В повечето проверки играхме добре и съм доволен.

Мислите ли вече за първия официален мач?

Имаме още 10 дни до старта на пролетния дял от шампионата. През това време ще изчистим последните грапавини в завършващата фаза. Остава ни да поработим и върху някои тактически похвати. С нетърпение ще очакваме и първия мач от пролетния полусезон.

След „първото полувреме” от първенството Хебър има аванс от 7 точки на върха. Доколко този факт действа успокояващо на обстановката в отбора?

Дотук целта пред нас беше да се подготвим добре за срещите от втория дял. От тук насетне следващата ни цел е да играем мач за мач в търсене на трите точки. Имаме да изиграем 17 финала, защото гоним влизане във Втора лига. Да, имаме 7 точки аванс пред конкурентите, но това сме го забравили вече и започваме да играем сякаш всичко започва от началото. Няма място нито за отпускане, нито за спокойствие. Следващите 17 мача са и своеобразен тест за футболистите. Те ще могат да покажат на терена своите възможности така че да ме убедят, че мога да разчитам на тях и след лятото, когато дай Боже изпълним поставената пред нас цел – първо място и завръщане на Хебър в професионалния футбол.

През зимата в отбора бяха привлечени 5 нови попълнения. Това ли е окончателният списък със селекцията?

Това е съставът, с който ще започнем първенството и с който ще трябва да изпълним поставената от ръководството на клуба цел. Югозападната лига е много тежка. Има 6-7 отбора, които спокойно биха играли във Втора лига без да изпаднат. Затова всеки следващ мач за нас ще бъде най-важният. Първият в този списък е мачът в Сливница след 10 дни.

Едно време битуваше тезата, че подготовка се прави така, че даден отбор да влезе във върхова форма след четвъртия-петия кръг? Как е подготвен в момента Хебър?

Това за 4-5-ти кръг никога не съм го приемал за нормално. И не го разбирам. Какво значи тогава да бъдем във форма? А в първите кръгове да падаме ли? Ние сме си построили така подготовката, че Хебър да е готов игрово и функционално още от първия официален мач.

Наясно ли си вече с футболистите, на които ще дадеш шанс да стартират в титулярния състав на мача със Сливнишки герой в Сливница?

В общи линии съм наясно с тези, които ще започнат срещу “Героя”, но това пък не значи, че те вече са избраните за титуляри и останалите са в списъка на резервите. Не, казвал съм винаги на футболистите ми, че всеки, получил игрови минути, трябва да защити на терена с показаното от него своето място.

През зимата в Хебър бяха привлечени пет нови попълнения. Доволен ли си от тях и бързо ли се адаптираха в отбора?

И петимата са добри футболисти, интегрираха се бързо в колектива и може би този лагер спомогна в голяма степен за това. Tвърдя, че с новопривлечените момчета вдигнахме още класата на Хебър, а аз като треньор получих необходимата вариативност по отношение на състава. Селекцията имаше за цел и да поизправи диспропорциите, които заварих – струпване на няколко футболисти за един пост и в същото време никаква алтернатива за други постове. Смятам, че с тях и бързото възстановяване на Цветелин Тонев, който остана в България заради операцията на слабините ще изглеждаме солидно през пролетта.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx