1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Николай Митов: Предстоят ни 17 финала

Николай Митов: Предстоят ни 17 финала

Време за четене: 3 минути

Хебър приключи подготвителния си лагер в Турция и от утре до началото на пролетния полусезон ще се готви на клубната си база в Пазарджик. Краят на зимната подготовка за отбора беше повод да разговаряме със старши треньора на хебърци Николай Митов.

Николай, Хебър приключи 15-дневния си лагер в Анталия, който реално сложи и край на зимната подготовка. Доволен ли си от свършеното на турска земя?

Нямам повод да не съм доволен от лагера в Турция. Връщаме се без контузени футболисти, което е много добре. Смятам, че това, което бяхме запланували като задачи и цели, го свършихме. Случихме на отлични атмосферни условия, тренирахме на много добри терени. Срещнахме и силни съперници в контролите, за да си сверим часовника. В повечето проверки играхме добре и съм доволен.

Мислите ли вече за първия официален мач?

Имаме още 10 дни до старта на пролетния дял от шампионата. През това време ще изчистим последните грапавини в завършващата фаза. Остава ни да поработим и върху някои тактически похвати. С нетърпение ще очакваме и първия мач от пролетния полусезон.

След „първото полувреме” от първенството Хебър има аванс от 7 точки на върха. Доколко този факт действа успокояващо на обстановката в отбора?

Дотук целта пред нас беше да се подготвим добре за срещите от втория дял. От тук насетне следващата ни цел е да играем мач за мач в търсене на трите точки. Имаме да изиграем 17 финала, защото гоним влизане във Втора лига. Да, имаме 7 точки аванс пред конкурентите, но това сме го забравили вече и започваме да играем сякаш всичко започва от началото. Няма място нито за отпускане, нито за спокойствие. Следващите 17 мача са и своеобразен тест за футболистите. Те ще могат да покажат на терена своите възможности така че да ме убедят, че мога да разчитам на тях и след лятото, когато дай Боже изпълним поставената пред нас цел – първо място и завръщане на Хебър в професионалния футбол.

През зимата в отбора бяха привлечени 5 нови попълнения. Това ли е окончателният списък със селекцията?

Това е съставът, с който ще започнем първенството и с който ще трябва да изпълним поставената от ръководството на клуба цел. Югозападната лига е много тежка. Има 6-7 отбора, които спокойно биха играли във Втора лига без да изпаднат. Затова всеки следващ мач за нас ще бъде най-важният. Първият в този списък е мачът в Сливница след 10 дни.

Едно време битуваше тезата, че подготовка се прави така, че даден отбор да влезе във върхова форма след четвъртия-петия кръг? Как е подготвен в момента Хебър?

Това за 4-5-ти кръг никога не съм го приемал за нормално. И не го разбирам. Какво значи тогава да бъдем във форма? А в първите кръгове да падаме ли? Ние сме си построили така подготовката, че Хебър да е готов игрово и функционално още от първия официален мач.

Наясно ли си вече с футболистите, на които ще дадеш шанс да стартират в титулярния състав на мача със Сливнишки герой в Сливница?

В общи линии съм наясно с тези, които ще започнат срещу “Героя”, но това пък не значи, че те вече са избраните за титуляри и останалите са в списъка на резервите. Не, казвал съм винаги на футболистите ми, че всеки, получил игрови минути, трябва да защити на терена с показаното от него своето място.

През зимата в Хебър бяха привлечени пет нови попълнения. Доволен ли си от тях и бързо ли се адаптираха в отбора?

И петимата са добри футболисти, интегрираха се бързо в колектива и може би този лагер спомогна в голяма степен за това. Tвърдя, че с новопривлечените момчета вдигнахме още класата на Хебър, а аз като треньор получих необходимата вариативност по отношение на състава. Селекцията имаше за цел и да поизправи диспропорциите, които заварих – струпване на няколко футболисти за един пост и в същото време никаква алтернатива за други постове. Смятам, че с тях и бързото възстановяване на Цветелин Тонев, който остана в България заради операцията на слабините ще изглеждаме солидно през пролетта.

Борислав Даскалов Тодор Попов

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx