Сестри Стоеви са държавни шампионки на двойки

Време за четене: 2 минути

Шампионки на двойки от Държавното лично първенство за мъже и жени, състояло се в столичната зала „Европа”, станаха сестрите Габриела и Стефани Стоеви.

Участие в проявата взеха 72 жени и 94 мъже от 41 клуба в страната. На финала състезаващите се за пазарджишкия СКМП дами победиха с 2:0 гейма изключително убедително дуото Петя Неделчева/Мария Делчева( Левски – София/Виктори – София). Нашата съгражданка Гергана Павлова с партньорка Михаела Чепишева (Първомай) пък станаха трети на двойки жени. На полуфинал двете загубиха от Петя Неделчева/Мария Делчева(Левски – София/Виктори – София) с 2:0 гейма.

Бронзовият медал е изключително класиране, поради факта,че и двете момичета са по на петнадесет години, коментира треньорът Неделчо Кесов.

Стефани Стоева с партньор Димитър Янакиев (Левски – София) са втори на смесени двойки, а Габриела Стоева и Димитър Ненчев (Стара Загора) са трети. Нашите съграждани Стефан Гърев и Гергана Павлова останаха пети в микса на двойки. Ветеранът ни Борис Кесов и Добринка Смилянова от Пещера се класираха на девета позиция. Стефани Стоева взе сребро на сингъл за жени, като на финала загуби от Мария Мицова (НСА) с 21:19/21:16.

Двете момичета Стефани и Габриела играха единично на Държавното първенство заради желанието им да донесат повече медали за Бадминтон-скуош клуб Пазарджик, обясни треньорът им Неделчо Кесов.

Габриела Стоева е трета на единично жени, като на полуфинала загуби от сестра си Стефани Стоева с 2:0 гейма. Едва 15-годишната пазарджишка надежда Гергана Павлова се класира пета в дамския сингъл. Пещерката Добринка Смилянова с партньорка Лилия Стоянова (НСА) са пети на двойки жени. Бившите първи ракети на пазарджишкият тим Борис Кесов и Стефан Гърев са пети при двойките за мъже. Можем да определим класирането на Държавното лично първенство за мъже и жени като изключително успешно.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *