1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Сестри Стоеви са държавни шампионки на двойки

Сестри Стоеви са държавни шампионки на двойки

Време за четене: 2 минути

Шампионки на двойки от Държавното лично първенство за мъже и жени, състояло се в столичната зала „Европа”, станаха сестрите Габриела и Стефани Стоеви.

Участие в проявата взеха 72 жени и 94 мъже от 41 клуба в страната. На финала състезаващите се за пазарджишкия СКМП дами победиха с 2:0 гейма изключително убедително дуото Петя Неделчева/Мария Делчева( Левски – София/Виктори – София). Нашата съгражданка Гергана Павлова с партньорка Михаела Чепишева (Първомай) пък станаха трети на двойки жени. На полуфинал двете загубиха от Петя Неделчева/Мария Делчева(Левски – София/Виктори – София) с 2:0 гейма.

Бронзовият медал е изключително класиране, поради факта,че и двете момичета са по на петнадесет години, коментира треньорът Неделчо Кесов.

Стефани Стоева с партньор Димитър Янакиев (Левски – София) са втори на смесени двойки, а Габриела Стоева и Димитър Ненчев (Стара Загора) са трети. Нашите съграждани Стефан Гърев и Гергана Павлова останаха пети в микса на двойки. Ветеранът ни Борис Кесов и Добринка Смилянова от Пещера се класираха на девета позиция. Стефани Стоева взе сребро на сингъл за жени, като на финала загуби от Мария Мицова (НСА) с 21:19/21:16.

Двете момичета Стефани и Габриела играха единично на Държавното първенство заради желанието им да донесат повече медали за Бадминтон-скуош клуб Пазарджик, обясни треньорът им Неделчо Кесов.

Габриела Стоева е трета на единично жени, като на полуфинала загуби от сестра си Стефани Стоева с 2:0 гейма. Едва 15-годишната пазарджишка надежда Гергана Павлова се класира пета в дамския сингъл. Пещерката Добринка Смилянова с партньорка Лилия Стоянова (НСА) са пети на двойки жени. Бившите първи ракети на пазарджишкият тим Борис Кесов и Стефан Гърев са пети при двойките за мъже. Можем да определим класирането на Държавното лично първенство за мъже и жени като изключително успешно.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx