Световната вицешампионка по бокс Стойка Петрова идва в Пазарджик в сряда

Време за четене: 2 минути

Еврошампионката и световна вицешампионка по бокс за жени Стойка Петрова ще разговаря в сряда с възпитаниците на Спортното училище в Пазарджик.

Спортист №5 на България за 2018 година пристига в града ни по покана на олимпийската медалистка по художествена гимнастика и почетен гражданин на Пазарджик Ренета Камберова.

Преди около година и половина, когато Ренета оглави Сдружението „Пазарджик спортува“ и официално стана лицето на спорта в града ни, тя обяви, че ще работи за това, масовият спорт да стане достъпен до всички, а сред идеите за популяризирането му сред подрастващите се включват и покани към известни спортисти. Така, по инициатива на Рени, успешната ни състезателка по бокс ще вдъхновява младите надежди от Спортното училище.

34-годишната Стойка Петрова е родена и отраства в Добрич, в момента живее и тренира в Русе.

Тя стана европейска шампионка по бокс в категория до 51 килограма на първенството в Букурещ. Тя е и първата българска боксьорка, участвала на Олимпиада. На Игрите в Лондон Петрова стигна до 1/4-финалите. През есента на миналата година Петрова спечели сребърен медал на Световното първенство по бокс за жени в Индия, а в края на годината зае петото място в анкетата за „Спортист на годината“.

След церемонията в „Арена Армеец“ Петрова заяви, че изпраща годината със смесени чувства, тъй като е разочарована от среброто на световното.

Имам планове за драстична промяна. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Близо е 2020-а, когато е олимпиадата, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям, каза световната вицешампионка.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.