Асен Николов е новият шеф на футболните съдии в Пазарджик

Време за четене: < 1 минута

Някогашният елитен рефер Асен Николов пое председателското място в Пазарджишката футболно-съдийска колегия.

Служителят на НКЖИ смени на поста най-дълголетния шеф на реферите в областта след началото на века – Красимир Камберов. Последният ръководи съдиите на ОС на БФС в продължение на 16 години, след като пое поста от Иван Тодоров – Динката.

Рокадата на шефското място в реферската колегия официално бе обявена от председателя на местната футболна централа Спас Иванов по време на традиционната предсезонна сбирка с тимовете от регионалния футбол. Иванов дебело почерта, че Камберов се е оттеглил по свое желание от поста заради липса на свободно време покрай стартирането на нов личен бизнес.

Нека някои хора с нереализирани намерения да не си мислят, че Красимир е сменен под нечие давление. Той искаше да се оттегли още миналото лято, но остана след разговор с мен. Сега обаче просто вече няма физическата възможност да изпълнява в пълен обем функционалните задължения на председател на СК, коментира Спас Иванов.

В същото време колеги на Камберов заявиха, че научават със съжаление за решението му да напусне поста си на обществени начала в БФС. Той е от породата на изчезващите. Честен и принципен. Не позволяваше вмешателство и не правеше компромиси със съвестта си. Това е и основната причина да получи кредит на доверие от две различни ръководства на ОС на БФС в продължение на толкова много години.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Един коментар по “Асен Николов е новият шеф на футболните съдии в Пазарджик

 • февруари 4, 2019 в 20:34
  Permalink
  Харесвам 1
  Не харесвам 0

  Промените и подмладяването на кадрите е хубаво начинание!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *