1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. В Хебър отчитат 35% растеж в школата

В Хебър отчитат 35% растеж в школата

Време за четене: 2 минути

35% растеж на желаещите да се занимават със спорт деца отчитат в Пазарджик.

Това отбеляза техническият директор на волейболния Хебър Александър Иванов.

Целта на Хебър беше да направим нещо устойчиво. Затова започнахме с план, който да развиваме в следващите няколко години. Идеята е да се надгражда. Има над 35 процента растеж в школата и във всички спортни клубове в Пазарджик през последните няколко години. Имаме план за развитие на школата – като методология и организационно, за да може тя да дава волейболисти за мъжкия клуб. Основният ни партньор е Община Пазарджик, но има много представители на местния бизнес, които са застанали зад клуба. Запалихме хората, децата и Атанас Петров създаде колектив, имаме отбор от звезди.

В Хебър заявяват, че нямат най-големия бюджет от волейболните клубове, но имат 20 спонсори.

В последните три години Пазарджик инвестира във всички спортове. Ренета Камберова отговаря за всички спортни клубове. Тя е лицето на спорта в града. Беше изработена нова наредба за финансирането на спортните клубове. Във футбола има отбор, който се гради за “Б” група”.

На въпрос дали Хебър планира да създаде и женски волейболен отбор, той отговори:

Към момента Пазарджик няма капацитет откъм спортни бази. Всички бази и школи са пълни. За да се състои женски проект, ще трябва нова зала. Залата за школата ще бъде ремонтирана, ще има и медицински център, който ще обслужва спортните клубове в града. Имаме посока, в която ще тръгнем до края на годината – да имаме още едно волейболно игрище. Още един отбор ще изисква пространство. От гледна точка на финансиране не мисля, че е проблем създаване на женски отбор, а по-скоро откъм материална база.

Треньорът Атанас Петров също коментира темата:

Женското направление на школата на Хебър работи много добре. Има много момичета старша възраст, които могат да играят в женски отбор . Аз като бивш треньор на жени, мога да кажа, че женският волейбол в България иска повече внимание. Доказали сме, че сме една от най-добрите школи в света. Имаме състезателки, които са едни от най-добрите в света на постовета си. Играят на страхотно ниво. Заслужаваме силно женско волейболно първенство. Това е свързано с финанси. На един следващ етап при първа възможност бихме се ангажирали с женски отбор. За професионален отбор трябва зала за поне 6 часа на ден. Ако имаме материална база, имаме ресурс за женски отбор.

Източник: bgvolleyball.com

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx