1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Плуване
  8. »
  9. 180 плувци се пуснаха в турнира на СК “Шампион “

180 плувци се пуснаха в турнира на СК “Шампион “

Време за четене: < 1 минута

180 деца от 7 клуба взеха участие в десетия юбилеен турнир по плуване за купата „Шампион”, който се проведе на закрития плувен басейн „Христо Чочев” в Пазарджик.

Проявата откри кметът на Общината Тодор Попов, а сред гостите беше и Ренета Камберова. Двамата благодариха на децата, родителите и треньорите за това, че влагат усилия за развитието на плуването в града и за изграждането на достойни наши съграждани – трудолюбиви, отговорни, силни и смели.

Сред участниците бяха балканските шампиони по триатлон от 2018 година Александър Тодоров от СК Шампион и София Петрова от СК Триатлет, вицедържавният шампион по плуване на 50 м. св. стил Георги Йорданов от Елит Спорт (Варна), както и държавният шампион по модерен петобой Любомир Германов от Шампион.

На турнира бяха раздадени 86 комплекта медали в различните дисциплини.

Най-атрактивно беше участието на най-малките плувци, родени 2012 г. и по-малки.Те изплуваха успешно 25 м. св. стил и 25 метра гръб. Всички те получиха медал за участие си. Състезанието завърши с щафета 8 по 50 м. св. стил, сборна с 4 момичета и 4 момчета от всеки отбор. Победители станаха плувците на СК Шампион.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx