180 плувци се пуснаха в турнира на СК „Шампион „

Време за четене: < 1 минута

180 деца от 7 клуба взеха участие в десетия юбилеен турнир по плуване за купата „Шампион”, който се проведе на закрития плувен басейн „Христо Чочев” в Пазарджик.

Проявата откри кметът на Общината Тодор Попов, а сред гостите беше и Ренета Камберова. Двамата благодариха на децата, родителите и треньорите за това, че влагат усилия за развитието на плуването в града и за изграждането на достойни наши съграждани – трудолюбиви, отговорни, силни и смели.

Сред участниците бяха балканските шампиони по триатлон от 2018 година Александър Тодоров от СК Шампион и София Петрова от СК Триатлет, вицедържавният шампион по плуване на 50 м. св. стил Георги Йорданов от Елит Спорт (Варна), както и държавният шампион по модерен петобой Любомир Германов от Шампион.

На турнира бяха раздадени 86 комплекта медали в различните дисциплини.

Най-атрактивно беше участието на най-малките плувци, родени 2012 г. и по-малки.Те изплуваха успешно 25 м. св. стил и 25 метра гръб. Всички те получиха медал за участие си. Състезанието завърши с щафета 8 по 50 м. св. стил, сборна с 4 момичета и 4 момчета от всеки отбор. Победители станаха плувците на СК Шампион.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.