1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Откриха изложбата „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”

Откриха изложбата „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”

Време за четене: 2 минути

Вчера в Регионалния исторически музей – Пазарджик се състоя официалното откриване на юбилейната изложба „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”.

Това е поредната инициатива по честването на вековния юбилей на футболен клуб Хебър. Тя включва непоказвани досега кадри от миналото на футбола в града, които разказват интересни факти и истории. Общо 100 кадъра представят футболното наследство на Пазарджик през различни периоди от века.

Инициатор за показването на юбилейната изложба е главният редактор на сайта hebarfc.com Александър Алексиев. За нея той предостави и част от своята колекция. Сред най-ценните експонати в изложбата са фенски шал и значка от 1926 година. Директорът на Регионалния исторически музей Борис Хаджийски отбеляза, че юбилейната изложба е повод за гордост. Юбилейната изложба „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик” може да бъде разгледана до 20 януари.

На откриването присъстваха над сто души, сред които кметът на Пазарджик Тодор Попов, председателят на УС на ФК Хебър Найден Шопов, футболистите Васил Геров и Андриан Краев, ветерани и фенове.

Георги

Фен на Хебър, ЦСКА и може би на Арсенал, на добрата литература, хубавата бира и блуса. Създател на pzsport.info.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Илия Генов

Разгледах изложбата”100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”. Има пропуск в изреждането на участието на отбори в Б ФГ. “Бенковски” спечели квалификационната среща с “Розова долина”-Казанък през ноември 1957 г. Мачовете които гледах макар и десет годишен на живо завършиха в Казанлък 2:2 и Пазарджик 4:2. На изложбата има снимка от домакинската среща с”Розова долина”
“Бенковски” игра в БФГ през първенство 1958 г. (играе се пролет-есен) и 1959 г. само пролет (за-почва да се играе по сегашната схема есен-пролет) и отбора изпада в Югозападната група след обединението с”Левски” през 1959 гл като “Ботев”

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx