1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Вицетитла за пазарджишките бадминтонисти на Държавното

Вицетитла за пазарджишките бадминтонисти на Държавното

Време за четене: < 1 минута

Вицепървенец от Държавното-отборно първенство за мъже и жени (смесени тимове) стана пазарджишкият бадминтон клуб.

Участие в проявата, състояла се в столичната зала “Европа”, взеха първите 16 отбора в България. В предварителната група нашите победиха отборите на Бургас със 7:0 срещи, Велико Търново с 6:1 срещи и УСКБ (София) с 5:2 срещи, като по този начин се класираха за полуфинала. Там по регламент играят победителите в групите.

На полуфинала пазарджиклии победиха драматично миналогодишните шампиони от Стара Загора с 4:3 срещи, като много силно играха Стефан Гърев на единично мъже, Борис Кесов и Добринка Смилянова на смесени двойки, които изкараха решителната последна среща при 3:3 и така тимът ни се класира за финала. Там подопчетните на треньора Неделчо Кесов отстъпиха с 5:2 срещи от отбора на Хасково и останаха със среброто. Трети се класира тимът на Стара Загора, които победиха в малкия финал НСА София с 5:2 срещи.

Неделчо Кесов:

Това е супер резултат, тъй като е постигнат при отсъствието на Стефани и Габриела Стоеви, които нямаше как да се приберат за родното състезание. Среброто от Държавното в София е изключително голям успех за края на годината в Държавния календар.

Отборът на БСК Пазарджик бе в състав: Илиян Янков, Илиян Стоилов, Стефан Гърев, Борис Кесов, Кристиян Митев, Гергана Павлова, Добринка Смилянова, Йоана Малинова, Михаела Иванова, Бистра Манева.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx