Испански треньори: Хебър е с по-добра база от Еспаньол

Време за четене: 2 минути

Започва обмяна на опит между наши и чужди специалисти.

ФК Хебър от Трета аматьорска лига в България има в момента по-добра спортна база от елитния испански Еспаньол. Тази констатация направи испанският методист Нандо Олмо, който вчера проведе открит урок с треньорите от футболната Академия на Хебър в Пазарджик. В ролята на „ученици“ бяха момчетата от гарнитурата на треньора Стоил Фърцов.

Испанецът е в града ни от началото на седмицата по покана на главния методист на хебърци сънародника му Оскар Хименес и остана, меко казано, очарован от спортната база на „зелените“.

Не очаквах да видя нещо подобно. Предполагах, че имате един официален терен и най-много още 1-2 тренировъчни. Това, което обаче заварих тук, меко казано, ме впечатли. Школа с над 300 деца и тренировъчна база на европейско ниво не очаквах. Примерно клуб като барселонския Еспаньол няма тези условия за своите млади таланти.

Нандо Олмо ще остане в Пазарджик до края на тази седмица, за да се запознае подробно с работата на всички гарнитури от школата на Хебър.

Всеки ден Нандо и Оскар провеждат по един открит урок, на който освен директора на школата Спас Спасов, присъстват и всички наставници от различните селекции на клуба. По предложение на методиста на Хебър Оскар Хименес съвсем скоро в Пазарджик ще започнат да идват млади и лицензирани кадри от испанската футболна школа, които да трупат практика в Академията на пазарджишкия клуб. Това, разбира се, няма да струва нищо на нашите, освен разходите на спане и храна на испанците.

Идеята е по този начин нашите над 10 треньори в школата да „попият“ и после да прилагат на практика най-новите методики и разработки от модерния западен футбол, коментира директорът на Академията на Хебър Спас Спасов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

5 коментара по “Испански треньори: Хебър е с по-добра база от Еспаньол

 • октомври 25, 2018 в 11:12
  Връзка към коментара
  Харесвам 9
  Не харесвам 0

  Жалко само, че селяците, които работят в школата на Хебър не знаят по 2 думи на английски и само гледат умно и се усмихват по време на обученията 😀

  Отговор
 • октомври 25, 2018 в 13:32
  Връзка към коментара
  Харесвам 2
  Не харесвам 3

  Англииски може да не знаят ама „паталенски“ перфектно ! Я фърцата как добре го владее! Между впрочем не е важен езика,а главата и краката.

  Отговор
 • октомври 26, 2018 в 06:07
  Връзка към коментара
  Харесвам 0
  Не харесвам 1

  Стоилчо,не съм казал,че Фърцов не е горд ,а само че добре говори „патлянски“ ! Иначе че прави добри неща няма спор.Бъди жив и здрав и успех!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.