1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Атанас Петров: Имаме силите за нещо голямо

Атанас Петров: Имаме силите за нещо голямо

Време за четене: 2 минути

Старши треньорът на ВК Хебър Атанас Петров сподели очакванията си за започващия утре нов сезон във волейболната Суперлига на България.

През това лято засилихме селекцията, подобрихме някои неща, където видяхме, че е имало проблеми. Мисля, че имаме сили да направим нещо по-голямо, вече е важно да се запазим здрави, защото всичко се случва в спорта. Определено мисля, че ще бъдем по-добри от миналата година. Хебър много го крепи това, че има големи традиции във волейбола. Амбициите на всички в отбора са големи, остава да се работи и да се постигат резултатите, които мисля, че ни подхождат, а именно да се борим за медали. Извървели сме вече пътя си и сме готови за нещо такова. Организационно се справяме добре, трудна е селекцията.

Той допълни, че деветте нови попълнения в лицето на Иван Станев, Светослав Станков, Брадли Гънтър, Спас Байрев, Михайл Никел, Стойко Ненчев, Венцислав Рагин, Георги Чалъков и Петър Каракашев са били хората, които той е искал в отбора си.

Специално внимание бе отделено на диагонала Брадли Гантър, който сподели, че идването му в Пазарджик е крачка напред в кариерата му, като се надява така да направи впечатление и на големите европейски отбори. С Гантър е имало и късмет, защото преговорите се водили, когато трансферният период е бил доста напреднал и предложението към канадеца е било актуално. Петров сподели, че от няколко години е искал разпределителя Иван Станев и се радва, че след толкова усилия, той е в отбора му.

Мисля, че са напълно достатъчни, ако успеем да се запазим здрави до края. Исках и да имаме равностойна скамейка и това е факт. Конкуренцията е на изключително ниво. Тя е на всеки пост и това се забелязва в тренировките.

По отношение на амбициите за шампионската титла наставникът на Хебър призова за малко по-голямо спокойствие.

Искам да сме малко по-умерени. Трябва да знаем конкуренцията, за да си поставяме такива цели. Като цяло се стремим Хебър да върви напред всяка следващата година.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx