Два златни и сребърен медал за наши каратеки от световен шампионат

Време за четене: 2 минути

От 12 до 14 октомври 2018 г. в Молдова, в град Кишинев се проведе Световна купа и Световно първенство на SKDUN/Шотокан Карате на Държавите от Обединените Нации за всички възрасти.

В състезанията взеха участие над 1 800 каратеки от 30 държави. Това бяха 80% от държавите на Европа, САЩ, Русия, Индия, Сирия, Венецуела, Габон, Доминиканска република, Непал и други.

СК ”Тонус-спорт” взе участие, като част от националния отбор на България със 7 състезатели. Петима от тях се състезаваха в Световната Купа и двама в Световното първенство. Ето и класирането на състезателите ни:

В Световната Купа на SKDUN

В дисциплина санбон кумите

При 9-годишните първо място и златен медал спечели Ивелина Донова. При 10-11-годишните второ място и сребърен медал за Виктор Минеков и шесто място за Иван Тодоров.

В дисциплина Шобу ипон кумите

При кадети (15 години): първо място и златен медал за Радост Гогова. Тя успя да защити титлата си от миналогодишното първенство в Егер, Унгария, където в същата дисциплина стана първа.

В дисциплина Ката

При 9-годишните: шесто място за Георги Василев. При 10-11-годишните: четвърто място за Асен Присадов. Малко не достигна на нашия състезател да се класира трети. За третото място се проведе преиграване от трима състезатели, които бяха с равни оценки, между които и Присадов.

Ето и участието ни в Световното първенство на SKDUN

В дисциплина Шобу ипон кумите

При кадети (15 години): шесто място за Кръстьо Барабаров. След като спечели първата си среща с много добра игра срещу представител на Азърбайджан, загуби в много оспорван двубой, с три продължения, от румънски състезател, с което бе спрян пътят му към медалите.

Радост Гогова и Кръстьо Барабаров бяха включени и в отборите на България: кадети отборно момчета, кадети отборно девойки и смесено отборно. Въпреки добрата им игра, отборите ни не стигнаха до призовите места, в световното първенство.

Доволен съм от представянето на всички състезатели, като изказвам благодарност и на техните родители, без подкрепата на които, участието ни в състезанията нямаше да се осъществи, каза още сенсей Асен Василев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *