1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Карате
  8. »
  9. Два златни и сребърен медал за наши каратеки от световен шампионат

Два златни и сребърен медал за наши каратеки от световен шампионат

Време за четене: 2 минути

От 12 до 14 октомври 2018 г. в Молдова, в град Кишинев се проведе Световна купа и Световно първенство на SKDUN/Шотокан Карате на Държавите от Обединените Нации за всички възрасти.

В състезанията взеха участие над 1 800 каратеки от 30 държави. Това бяха 80% от държавите на Европа, САЩ, Русия, Индия, Сирия, Венецуела, Габон, Доминиканска република, Непал и други.

СК ”Тонус-спорт” взе участие, като част от националния отбор на България със 7 състезатели. Петима от тях се състезаваха в Световната Купа и двама в Световното първенство. Ето и класирането на състезателите ни:

В Световната Купа на SKDUN

В дисциплина санбон кумите

При 9-годишните първо място и златен медал спечели Ивелина Донова. При 10-11-годишните второ място и сребърен медал за Виктор Минеков и шесто място за Иван Тодоров.

В дисциплина Шобу ипон кумите

При кадети (15 години): първо място и златен медал за Радост Гогова. Тя успя да защити титлата си от миналогодишното първенство в Егер, Унгария, където в същата дисциплина стана първа.

В дисциплина Ката

При 9-годишните: шесто място за Георги Василев. При 10-11-годишните: четвърто място за Асен Присадов. Малко не достигна на нашия състезател да се класира трети. За третото място се проведе преиграване от трима състезатели, които бяха с равни оценки, между които и Присадов.

Ето и участието ни в Световното първенство на SKDUN

В дисциплина Шобу ипон кумите

При кадети (15 години): шесто място за Кръстьо Барабаров. След като спечели първата си среща с много добра игра срещу представител на Азърбайджан, загуби в много оспорван двубой, с три продължения, от румънски състезател, с което бе спрян пътят му към медалите.

Радост Гогова и Кръстьо Барабаров бяха включени и в отборите на България: кадети отборно момчета, кадети отборно девойки и смесено отборно. Въпреки добрата им игра, отборите ни не стигнаха до призовите места, в световното първенство.

Доволен съм от представянето на всички състезатели, като изказвам благодарност и на техните родители, без подкрепата на които, участието ни в състезанията нямаше да се осъществи, каза още сенсей Асен Василев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx