Зираатбанк спечели Балканската купа в Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Отборът на Зираатбанк от столицата на Турция Анкара спечели турнира за Балканската купа в Пазарджик.

Във финала снощи турците взеха драматична победа с 3:2 над домакина Хебър и наред с купата грабнаха и визата за престижния европейски турнир “Challenge Cup 2018/2019”. Домакините смачкаха съперника си в първия гейм след успех с 25:17 и категорично по-добра игра. Във втората част „червените” се съвзеха и на свой ред грабнаха победата с 25:22. Хебърци измъкнаха третия гейм с 25:21, който в по-голямата си част се движеше точка за точка. Подкрепяният от около стотина свои фенове в спортна зала „Васил Левски” Зираатбанк се върна в мача с победа в четвъртата част с 25:18.

Началото на тайбрека беше равно, но постепенно южните ни съседи се откъснаха в точките и до края не допуснаха преднината им да бъде стопена – 15:12 и 3:2 гейма в тяхна полза. Като цяло двата тима показаха равностойна игра, но в ключовите моменти на решаващия тайбрек късметът бе на страната на волейболистите от южната ни съседка.

В малкия финал ЧСМ Букурещ (Румъния) победи отбора на Млади Радник (Сърбия) с 3:2 (20:25; 22:25; 25:11; 27:25; 15:7) и се класира на трето място в Балканската купа. Призьорите бяха наградени от кмета на Пазарджик Тодор Попов и шефа на родната волейболна федерация инж. Данчо Лазаров.

Крайно класиране:

  1. Зираатбанк (Анкара)

  2. Хебър(Пазарджик)

  3. ЧСМ (Букурещ)

  4. Млади Радник (Сърбия)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *