1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. ФК Сарая
  8. »
  9. Три клуба от област Пазарджик бяха приети за временни членове на БФС във Варна

Три клуба от област Пазарджик бяха приети за временни членове на БФС във Варна

Време за четене: 2 минути

На свое заседание във Варна тази седмица Българският футболен съюз прие 117 клубове от цялата страна за свои членове.

От тях само 3 са от област Пазарджик и това са ФК Сарая, ФК Спартак (Калугерово) и ФК Локомотив 2011 (Септември).

Новоприетите клубове няма да имат право на глас на следващия конгрес на централата, но ще бъдат пълноправни участници във футболните турнири според тълкуването на Министерството на младежта и спорта. Те ще бъдат временни членове на БФС до следващия конгрес на футболната централа, когато ще бъдат приети за редовни и постоянни членове.

Припомняме, че на предишния конгрес за такива от нашата област бяха приети ФК Спартак (Щърково) и ДФК Орлета (Пазарджик). Така всички активни 52 футболни клубове от област Пазарджик вече са членове на БФС.

Предписания за подобряване на своята материална база още при започване на първенствата са получили отборите на ФК Вихър (Ветрен), ФК Тракия (Пазарджик), играещ в Мирянци и ФК Родопи 1921 (Козарско).

Състезаващите се в четвърто ниво на българския футбол, което в нашата област е “А” ОГ Пазарджик, са обект на внимание, проверки от областния и зоналния съвет и БФС обръща внимание на критериите на всеки клуб като предписанията, изискванията и нормативните документи са изпратени от страна на г-н Спас Иванов до всички отбори още преди старта на настоящия шампионат.

Отборите от пето ниво или “Б” областни групи Юг и Север в Пазарджик все още не са засегнати от тези изисквания поради простата причина, че такова пето ниво съществува в едва 8 от общо 28-те области в България.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx