1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Николай Митов даде първата си пресконференция като треньор на Хебър

Николай Митов даде първата си пресконференция като треньор на Хебър

Време за четене: 3 минути

Не съм мислил и секунда преди да приема предложението на ФК Хебър.

Това признание направи новият старши треньор на ФК Хебър 1018 Николай Митов по време на първата си пресконференция.

Благодаря за доверието най-напред. Знам какво е Хебър, каква е публиката на отбора. Имам сантименти към Пазарджик, тъй като съм прекарал най-хубавите си години като футболист тук. Дойдох в Хебър първо заради условията. Много малко отбори, дори в „А” група, имат такава тренировъчна база. А това е основата за добрата работа. Наясно съм с проекта Хебър, чиято цел е ясна. Когато един треньор има високи цели, какво повече може да иска. Щастлив съм, че се връщам тук. Обичам да работя с младите. Ще дам шанс на всички. На този етап вземам в първия отбор Николай Радев (2002 г.), Денис Караасан (2001 г.), Иван Вълчев (2002 г.), Пламен Димитров (2001) и Петко Илиев (2001). От днес те ще тренират само с мъжете. Като има добри местни момчета, трябва да бъдат толерирани и вече всичко след това ще зависи само от тях. Навремето в Хебър от 20 футболисти, 19 бяхме от региона. Другата ми цел е да върнем публиката. С нея ще постигнем много.

Треньорът на Хебър потвърди информацията, че Радослав Вардаров влиза в неговия щаб като асистент. Като помощници остават също Петър Ковачев и Васил Василев. Димитър Чернирадев напуска отбора в солидарност с Танчо Калпаков. Относно предстоящите два важни мача с Вихрен и Пирин (Разлог) Николай Митов заяви, че другите отбори трябва да се съобразяват с Хебър, а не обратното.

Уважение – да, но дотам. Ние сме Хебър. Твърдя, че имам много добри футболисти. От тях искам да изглеждат като уверени хора и със самочувствие, но и да го показват на терена, не с приказки.

Кметът: Трябва да печелим важните мачове. Няма как да бъдеш победител в крайното класиране, ако не печелиш мачовете си с преките конкуренти.

С тези думи започна участието си в днешната пресконференция на стадион “Георги Бенковски” кметът на Пазарджик Тодор Попов.

В последните две години ние не побеждавахме във важните мачове. Това не може да продължава така. Затова вземаме мерки отрано. Треньорът е най-важният в един отбор, защото той създава атмосферата в съблекалнята и следи там да има необходимия ред и дисциплина сред футболистите. Треньорът моделира манталитета и желанието за победа. Ние нямаме никакви претенции към Танчо Калпаков и работата му. Той каквото можа, направи, но всеки има едно ниво, което не може да наскочи, а тук, виждайки ситуацията, ние няма за кога да чакаме да си надскача нивото. Загубата от Оборище с 0:1 е прекият повод за промяната, но не и основаната причина. И в предишните срещи се виждаше, че Хебър не стои солидно и убедително на терена. Така, както приляга на един лидер. А тази година целта е безалтернативна. Ние трябва да спечелим групата и да играем професионален футбол догодина. Футболисти и треньори трябва да лягат и стават с тази мисъл и да показват воля и манталитет. Митов е познато лице, има опита в ръководството на отбори от Първа лига, а и е емоционално свързан с нашия град. Освен това е бивш футболист на клуба и смятам, че ще ни свърши работата, за която е ангажиран. Мога да му гарантирам, че това, което сме поели като ангажимент, ще го продължим. От момчетата искам повече искра, повече воля за победа и повече класа.

Президентът на Хебър 1918 Найден Шопов категорично отрече слуховете, че Танчо Калпаков е бил освободен с еднолично решение.

Няма нищо вярно в това. Решението за промяна беше единодушно и не е било свързано с някакъв драматизъм в ръководството. Напротив, всички ние сме на мнение, че сега е моментът за промяна, макар че има упреци към нас – защо го вземаме още преди края на първата третина на шампионата. След като има поставени цели, които се преследват неотлъчно, не виждам проблем за настоящата корекция в Хебър. Николай Митов не е чужд за Пазарджик. Той има качествата, които са неоспорими. Доверието към него е 100 процента и не съжаляваме за тази промяна. Убедени сме, че целите са постижим с него и той знае как и ще ни вкара в “Б” група. Иван Иванов и Николай Хаджиниколов си отиват заради недопустимо нарушение на вътрешния правилник. Не може да има разминаване на поведението им по отношение на установените в клуба правила. Те важат за всички. Относно Стефан Лачов казвам, че след направен анализ, бе установен един дисбаланс в нападателното звено. И именно с цел освобождаване на място за юноши, взехме това решение.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Тошко

Пич, сменяте треньора след една загуба (на всички им стана ясно, че му беше наредено да пусне юноши срещу Берое) и водите някакъв, който изпусна титлата с Левски и беше уволнен заради 7 (седем) поредни загуби. И говориш за надскачане на нивото.

Как ще върнете публиката, като изобщо не мислите за нея? Ремонтирахте съблекалните, създадохте всякаки удобства за футболистите, а дори не си направихте труда да почистите храсталаците и треворляците от трибуните. Но иначе искате подкрепа.

stalin5

Единия отбора му има седем победи и е на първо място и го сменят с този,чийто отбор има седем загуби и отбора му е на предпоследно място!!!Пътя “Оборище” към Втора лига е трасиран!

stalin5

Абе Митов,
Ако състезателите не бяха уверени,ако нямаха самочувствие и не играеха нямаше да са на първо място със седем победи!!!

Bracigovo

Nie shte priemem vsichki futbolisti izritnati ot hebar,zashtoto pri nas sa samo nekadarnici

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx