1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Хебър посреща ЦСКА днес в подготовка за Балканската купа

Хебър посреща ЦСКА днес в подготовка за Балканската купа

Време за четене: 2 минути

След по-малко от 2 седмици Пазарджик ще бъде домакин на Балканската Купа, а отборът на Хебър продължава с усилената си подготовка! 🏆

В петък, 28 септември, нашите момчета посрещат ЦСКА (София) за втора контролна среща в рамките на тази седмица, но този път пред пазарджишка публика. Мачът е от 17:30 часа в зала „Васил Левски”.

Хебър Пазарджик (България), ЧСМ Букурещ (Румъния), Млади Радник (Сърбия) и Зираат Банк (Турция) ще се борят за Балканската Купа, която ще им гарантира място в престижния европейски турнир Challenge Cup 2018-2019! Датите са 6️⃣ и 7️⃣ октомври, а мястото спортна зала „Васил Левски”! Вход свободен! Смело напред! #hebarvolley

 Пазарджик спечели домакинството на тазгодишното издание на Балканската купа, което го прави първия български град, който ще приеме финалната фаза на турнира.

Балканската купа е международният турнир на Балаканската Асоциация по Волейбол (БАВ), която цели да развива спорта в Балканския регион, включително чрез организирането на тренировъчни лагери и официални състезания, както и да създаде добро сътрудничество между федерациите-членки, които са Гърция, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Турция, Албания, Македония и Молдова.

Освен Хебър (Пазарджик), тази година покана за участие в Балканската купа ще получат още отборите на ЧСМ Букурещ (Румъния), Млади Радник (Сърбия) и Зираат Банк (Турция). Форматът на турнира е пряка елиминация – полуфиналните двубои ще се състоят на 6 октомври (събота), а финалът и двубоят за бронзов медал ще бъдат на 7 октомври (неделя). Победителят в Балканската купа получава правото за участие в престижния европейски турнир Challenge Cup 2018-2019.

Щастливи сме, че получихме покана за участие и най-вече, че се преборихме със сериозна конкуренция за домакинството на този форум. За нас това е отношение на уважение към труда и резултатите, които постигаме като град и като клуб през последните няколко години. Благодарим за подкрепата и на Българската Федерация по Волейбол за съдействието при кандидатстването за домакинство. Тяхната експертиза ни помогна много, за да преборим конкуренцията. заяви кметът на Община Пазарджик, Тодор Попов.

Информация за турнира може да получавате тук, в сайта на ВК Хебър и официалната Фейсбук страница на клуба (www.facebook.com/hebarvolley).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx