Извадиха Петко Апостолов за две години от футбола

Време за четене: 2 минути

В Септември няма да се играят мачове до пролетта.

Счупилият носа на рефера Цветомир Карагьозов защитник на Локомотив (Септември) Петко Апостолов беше наказан от Дисциплинарната комисия при ОС на БФС в Пазарджик. С решение от днес Апостолов е изваден от футбола за следващите 2 години. Той е наказан с максималната възможна санкция, тъй като постъпката му има последствия: нарушен физически интегритет на съдията Цветомир Карагьозов, което е установено с медицинско свидетелство.

Тежко наказание за прекратения мач в събота отнесе и клубният тим на Петко Апостолов Локомотив (Септември). „Железничарите” са лишени от домакинство за 5 срещи и са глобени с 937 лева. Това означава, че Локомотив ще може да играе в Септември не по-рано от месец март догодина. От футболната централа бяха категорични, че шансът да намалят наказанието на Локомотив след изтичане на половината мачове граничи с нулата, тъй като то е взето на базата на тежък инцидент с футболен рефер.

Отборни наказания след мачовете от отминалия кръг в регионалния футбол получиха още три клуба.

Ботев (Момина клисура) е глобен с 250 лева, а Левски (Паталеница) с 62 лева. „Отличник” наравно с Локомотив по този показател е тимът на Родопи (Дебръщица), който ще трябва да плати в касата на ОС на БФС 937 лева за наложена имуществена санкция. Момчетата на Родопи са наказани и по доклад с лишаване от домакинство за 3 срещи.

Наказателният орган определи и 4 лични санкции.

Ценко Качаков от Ботев (Момина клисува) е със спрени състезателни права за 2 срещи. Един мач повече от него принудително ще почива Цветан Петракиев от Шипка (Драгор). По два мача без права останаха Теодор Янков от Шипка (Драгор) и Йордан Пенков от Юнак (Ивайло).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *