1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Родопи
  8. »
  9. Извадиха Петко Апостолов за две години от футбола

Извадиха Петко Апостолов за две години от футбола

Време за четене: 2 минути

В Септември няма да се играят мачове до пролетта.

Счупилият носа на рефера Цветомир Карагьозов защитник на Локомотив (Септември) Петко Апостолов беше наказан от Дисциплинарната комисия при ОС на БФС в Пазарджик. С решение от днес Апостолов е изваден от футбола за следващите 2 години. Той е наказан с максималната възможна санкция, тъй като постъпката му има последствия: нарушен физически интегритет на съдията Цветомир Карагьозов, което е установено с медицинско свидетелство.

Тежко наказание за прекратения мач в събота отнесе и клубният тим на Петко Апостолов Локомотив (Септември). „Железничарите” са лишени от домакинство за 5 срещи и са глобени с 937 лева. Това означава, че Локомотив ще може да играе в Септември не по-рано от месец март догодина. От футболната централа бяха категорични, че шансът да намалят наказанието на Локомотив след изтичане на половината мачове граничи с нулата, тъй като то е взето на базата на тежък инцидент с футболен рефер.

Отборни наказания след мачовете от отминалия кръг в регионалния футбол получиха още три клуба.

Ботев (Момина клисура) е глобен с 250 лева, а Левски (Паталеница) с 62 лева. „Отличник” наравно с Локомотив по този показател е тимът на Родопи (Дебръщица), който ще трябва да плати в касата на ОС на БФС 937 лева за наложена имуществена санкция. Момчетата на Родопи са наказани и по доклад с лишаване от домакинство за 3 срещи.

Наказателният орган определи и 4 лични санкции.

Ценко Качаков от Ботев (Момина клисува) е със спрени състезателни права за 2 срещи. Един мач повече от него принудително ще почива Цветан Петракиев от Шипка (Драгор). По два мача без права останаха Теодор Янков от Шипка (Драгор) и Йордан Пенков от Юнак (Ивайло).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx