10 години pzsport.info

Време за четене: 2 минути

На днешния празничен 22 септември сайтът pzsport.info навършва 10 години!

Началото беше поставено през есента на 2007 година с pzsport.narod.ru, където Николай Николов събираше и публикуваше новини за спортните събития в Пазарджик и областта. Тогава се роди идеята да направим спортен сайт за Пазарджик и Пазарджишка област и няколко месеца по-късно той беше готов. Избрахме датата 22 септември – Независимостта на България, неслучайно. Искахме да бъдем независими и обективни в представянето на информацията. И мислим, че успяхме. Само за няколко месеца сайтът се утвърди като информационен лидер в спортните новини в областта.

Нашият сайт беше първият, предоставящ спортни новини на областно ниво. Акцентът беше поставен върху спортния живот на Пазарджик и предимно върху футболните клубове от цялата Пазарджишка област. Клубовете, състезаващи се на най-ниското ниво на българския футбол – областните “Б” и “А” групи, за които информация почти нямаше, а новините за тях се появяваха изключително рядко покрай другите “големи” и “важни” новини. С помощта на Пламен Йорданов изработихме безвъзмездно логата и емблемите на голям брой аматьорски футболни клубове от област Пазарджик. Стараехме се да предоставяме пълна и обективна информация за всеки вид спорт, който се развива на територията на областта, за всеки един клуб, за всеки един състезател и подробности, които досега липсваха в медийното пространство. Понякога успявахме, понякога не. Понякога времето не стигаше. Възпрепятстваха ни лични и служебни ангажименти. Търпяхме критики, основателни или не. Но ние не се отказахме. Пропътувахме стотици километри, за да отразяваме мачове. През годините сайтът стана като наше дете. Ние живеехме с него, учехме и се развивахме.

Имахме и голяма подкрепа. Искаме да благодарим на всички настоящи и бивши редактори, които бяха част от нашия екип през годините: Николай Николов, Димитър Комсийски, Христина Колева, Десислава Захариева и Иван Попов. Благодарим и на Николай Вучков, Калин Кумановали, Спас Пашев, Добромир Методиев, Даниел Михайлов и нашите приятели от Брацигово и Капитан Димитриево, които ни изпращаха информация. Изказваме специални благодарности на Спас Иванов и ОС на БФС Пазарджик, на Александър Иванов от ФК Хебър 1918, както и на всички футболни клубове от областта за съдействието.

Пътят дотук не беше лек, но ние го извървяхме. Благодарим Ви, че сте наши верни читатели и се надяваме, че ще останете такива! Продължаваме нaпред!

Екип на pzsport.info

Георги

Фен на Хебър, ЦСКА и може би на Арсенал, на добрата литература, хубавата бира и блуса. Създател на pzsport.info.

6 коментара по “10 години pzsport.info

 • септември 22, 2018 в 05:33
  Permalink
  Харесвам 8
  Не харесвам 0

  Поздравления !
  Бъдете живи и здрави !
  Успех !

  Отговор
 • септември 22, 2018 в 13:51
  Permalink
  Харесвам 5
  Не харесвам 0

  Благодарим за хубавите статий.Бъдете живи,здрави и най вече юастливи!

  Отговор
 • септември 23, 2018 в 23:25
  Permalink
  Харесвам 2
  Не харесвам 1

  Честит Празник. Бъдете живи и здрави. Но да попитам и нещо друго. Какво е станало в Септември, разбрах много глупости, прекратен мач. Бяга пак са ги бутали съдиите. Не съм гледал но така чух от други хора. Дайте малко инфо

  Отговор
  • септември 24, 2018 в 08:36
   Permalink
   Харесвам 2
   Не харесвам 2

   Бутали са майка ти отзад , 6 жълти картона за септември за 15 минути- за 350 лева от Брацигово така става , съдията дава фаул за септември никаква ситуация на центъра и цървула удари съдията с главата и му счупи носа

   Отговор
   • септември 24, 2018 в 10:17
    Permalink
    Харесвам 1
    Не харесвам 2

    Данко ти на цяло си изкуфял!

    Отговор
 • септември 24, 2018 в 09:36
  Permalink
  Харесвам 1
  Не харесвам 0

  Пзспорт,ако имате информация за скандала и прекратения мач в Септември Моля направете я достояние на Вашите посетители!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.