1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Деца
  6. »
  7. Нова детска футболна школа основаха във Варвара

Нова детска футболна школа основаха във Варвара

Време за четене: 3 минути

Нова футболна школа ДЮФК Варвара Феърплей беше създадена в септемврийското село Варвара през това лято.

Автор на емблемата е Пламен Йорданов.
Автор на емблемата е Пламен Йорданов.
Николай Василев
Николай Василев

Основател на школата е Николай Василев, бивш футболист на Зенит (Ветрен дол) и Балкан (Варвара). Водил е юношите на Зенит и децата на Балкан. В момента има две групи набор 2008-2010 с 14 записани деца. През лятната ваканция тренират четири пъти седмично на стадиона във Варвара. Школата има фейсбук страница, на която се публикуват новини, снимки и видео от тренировките.

На 18 август 2018 година, събота, “Варварските лъвчета” набор 2006-2007 изиграха първата си контрола срещу ФК София-спорт. Мачът се игра в София на игрището на столичното училище Любен Каравелов. Разликата в класите все още е категорична и “Лъвчетата” загубиха с 9:0, но те са отбор само на два месеца, докато футболистите на противника са заедно от 3-4 години. Но правилният път на развитие минава през такива мачове.

Николай Василев: Футболът ги прави щастливи

Засега се издържаме с лични средства и приятелска помощ до момента, в който встъпим като официално регистриран клуб, след което ще можем да оповестим и спонсори. Регистрацията се бави заради проблема в системата на търговския регистър и само това ме бави да узаконя дейността на школата. Сега играем приятелски мачове и ще участваме в турнири. След една година ще се включим в първенството, тъй като наборите, които подготвям аз, са по-малки от тези, които участват в Пазарджишкото първенство. Опитваме се да търсим силни съперници с оглед на това да черпим опит от много по-развити школи заради по бързото израстване. Концепцията и начинът на работа са измислени от мен, като за спомагане на осъществяване на нейното доизграждане, участват колеги педагози и то не само във футболно отношение, а също и за развитието на ценностната система на децата. Тренировките се провеждат на стадион “Балкан” и надявам се в бъдеще да продължим добрите си взаимоотношения с ФК Балкан.

Продължава да тече благотворителната кампания за обогатяване на библиотеката в село Варвара. Малките “лъвчета” всяка седмица даряват подбрани книги с предварително изготвен списък! Благодарение на свои приятели, които желаят анонимност, те успяха да съберат над 500 книги.

Другото същественото мероприятие, което отбелязаха като събитие, се осъществява със подкрепата на Сдружение “Нова България”, с помощта на което и на инициативата на младежите от село Варвара, децата участваха в почистването на Аязмото и околията на параклис “Света Марина”.

Георги

Фен на Хебър, ЦСКА и може би на Арсенал, на добрата литература, хубавата бира и блуса. Създател на pzsport.info.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Ййй

Макар и Ники да беше много слаб футболист, той обича футбола. Като треньор се държеше много културно с децата и юношите, така че силно препоръчвам на родителите да запишат своите деца при него. Няма нищо по-хубаво от спорта! Особено в малките населени места.

ФЕН НА ФУТБОЛА

БРАВО. Във Варвара доказват че обичат ФУТБОЛА. Много други трябва да вземат пример от Варвара.

Doktora

Така е, но и трябва Варвара да си знае мястото, а то е не по-високо от А ОФГ

ФЕН НА ФУТБОЛА

Мястото го знаят шефовете и СПОНСОРИТЕ НА ВАРВАРА. Ако РЕШАТ може и по нагоре. Вече са играли във В – Група. С пари всичко става.

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx