1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Директорът на ДЮШ на Хебър: Преди година имаше 50 деца, а сега са 350

Директорът на ДЮШ на Хебър: Преди година имаше 50 деца, а сега са 350

Време за четене: 3 минути

Наскоро се навърши една година от рестарта на детско-юношеската школа на ФК Хебър 1918. Това е поводът да разговаряме с директора на „академията” Спас Спасов. С него се срещнахме преди едно от заниманията на подрастващите на спортна база „Георги Бенковски”.

Г-н Спасов, наскоро отбелязахте една година от дейността на възродената ДЮШ на Хебър. Спомняте ли си какво имаше тук преди 12 месеца, когато започнахте работа с колегите си от новия треньорски екип на школата?

Разбира се. В гарнитурите на Хебър имаше не повече от 50 деца, които бяха ангажирани за участие в областните детско-юношески футболни първенства. Треньорите бяха трима, а базата, меко казано, занемарена. За тази една година работата беше концетрирана в 2 основни вектора – модернизиране на базата и селекциониране и подготовка на младите ни футболни таланти. В момента в школата на Хебър има вече над 350 деца, от които 100 са в Спортното училище. Те са разпределени в различни 17 групи – подготвителни, деца, младша и старша възраст. За тяхната подготовка се грижат общо 12 треньори. В това число двама на вратарите, 1 кондиционен и 9 за различните възрастови групи. Една част момчетата участват в Пловдивските първенства за футбол 5, 7, 9, 11, където съперници са им представителни формации на Ботев (Пловдив), Локо (Пловдив), Спартак (Пловдив) и други тимове. По-големите U15 и U19 участват в елитните първенства на зона „София”. Единствено формация U17 e член на областното футболно първенство.

Наскоро обявихте пореден спонсорски договор. Ваш партньор е вече и фирма „Нова трейд”, която ще доставя за нуждите на клуба изворна вода „Бачково”?

Да, така е. Радвам се, че вече и ние ще ползваме продуктът на „Нова трейд”. Тук е мястото да каже, че не сме се доверили случайно на марката „Бачково”. Тя се утвърди на българския пазар като една от качествените води. Количествата вода, които ще получаваме като част от договора ще задоволят в пълна степен потребностите на школата на този етап.

Какви са наблюденията ви дотук. Имат ли младите момчета вече изградени навици да пият достатъчно вода?

За съжаление не. Точно на това наблягаме с колегите от от треньорския екип на школата. Обясняваме на децата, че приемането на достатъчно количества вода е важна предпоставка за правилния растеж и развитие на всеки човешки организъм и особено на младите спортисти. Защото при физически натоварвания се губят големи количества соли и за да се набавят веднага е важно да се пие вода. А тя трябва да се консумира преди, по време и след тренировка. Разбира се в умерени количества, за да не се затруднява функционирането на организма.

Какво според вас беше решаващото за този бум на желаещи млади хора от Пазарджик и региона да тренират футбол в Хебър?

На първо място ще започна с условията. За да искаш желание за раздаване и развитие от един спортист, най-напред трябва да му създадеш условия. С решителната намеса на общината в Пазарджик и най-вече на кмета ни Тодор Попов за по-малко от 1 година на спортна база „Георги Бенковски” се случиха чудеса. Към момента клубът има 3 тренировъчни терена с естествена настилка, един модерен изкуствен терен последно поколение и един официален. Реално всички тези игрища и терени в по-малка или голяма степен се ползват от различните формации на ДЮШ-а. Специално за деца и юноши беше изградена и отделна съблекалня. На второ място идва работата на треньорите, за чиято квалификация и преквалификация клубът се грижи постоянно. Ние сме един от малкото клубове в България с чуждестранен методист, аташиран основно за нуждите на школата. На трето място за успеха на този наш модел е стегнатата организация. Всичко това обединено в едно явно е накарало родителите на тези деца да се доверят на Хебър за обучението и професионалното израстване в бъдеще на младите таланти.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
4 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Sviboda peshtera

Aguaqta nai golqmata kurva v oblasta pedal mazen

Ivan

Тоя е готов и майка му да продаде ама жена му мн яки свирки прави

stalin5

Е значи бизнеса е подтръгнал,остава да има и резултати!

Фен фен

Директор без лизенз.евалааа

4
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx