1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Левски (Ракитово) е втори в Игрите на малките селища

Левски (Ракитово) е втори в Игрите на малките селища

Време за четене: 2 минути

Пет златни, 13 сребърни и 1 бронзов медал взеха ракитовци.

Второ място в крайното отборно класиране при юношите, девойките и в отборния шампионат на XXIII Държавни игри за спортисти от малките селища, проведени на стадион Пловдив, завоюваха представителите на Левски( Ракитово). Водените от Тодор Тодоров ракитовци участват с голям успех в тези състезания вече 20 години. Състезанията включваха хандбал, футбол, волейбол, борба свободен стил, шахмат, лека атлетика, тенис на маса, конен спорт. Атлетите се състезаваха в шест дисциплини – 100, 800 м, щафета 4х100 м, висок и дълъг скок и гюлле.

Антон Раданов от Ракитово завоюва цели три медала и бе един от само тримата състезатели, спечелили по толкова отличия. Раданов е с две победи и едно второ място. Състезанията бяха ръководени от пловдивска съдийска бригада с главен съдия Петър Бозев. При юношите на 100 м. гладко бягане Антон Раданов от СК Левски се класира втори с резултат 12,3 сек. Сребърно отличие на 800 м. гладко бягане спечели Христо Димитров с 2.41.4 мин. В скока на височина ракитовци завоюваха златен медал – Огнян Ковачев със 150 см. и бронзов Петър Деянов – 140 см. Антон Раданов се класира на първо място в скока на дължина с постижение 5,09 м. Алекс Сатев стана трети на тласкане на гюле с 8,01 м. В щафетата 4х100 м отборът на Ракитово спечели сребърните отличия. При девойките Даниела Димитрова с 14,4 сек. зае второ място в бягането на 100 метра, а Лидия Запрова взе златен медал на 800 м. с резултат 2.42.5 мин. Сребърен медал в скока на височина със 135 см. спечели Айше Осман. Златни медали за Левски донесоха Валентина Кичукова в скока на дължина с 4,13 м. и Стояна Киминчева в тласкането на гюле със 7,42 м.

Ракитовци завоюваха общо 19 медала, от които 5 златни, 13 сребърни и 1 бронзов. Това им отреди второ място с 65 точки в крайното отборно класиране след тазгодишния победител СК Костенец (73 точки) и пред третия КЛА Асара (Симеоновград) с 32 точки.

Целта и задачите на тези игри са да се даде изява и равнопоставеност на републиканско ниво на спортистите от населените места с до 10 000 жители. И още: да се извърши преглед в селата и градовете и да се излъчат национални първенци. Да се подпомогне развитието на детско-юношеския спорт в малките селища.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx