1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Колоездене
  8. »
  9. Печенеги остана извън медалите на Държавното

Печенеги остана извън медалите на Държавното

Време за четене: < 1 минута

Състезателите на спортен клуб Печенеги останаха извън медали на проведеното в Пазарджик Държавно първенство по колоездене за юноши старша възраст и мъже.

По традиция проявата се състоя по трасето между селата Черногорово, Тополи дол и Овчеполци. Общо 40 колоездачи при мъжете и 34 при юношите взеха участие в състезанието. Единственият участник на домакините от Печенеги Станислав Кръстев се нареди шести в дисциплината индивидуално каране по часовник. Победител на 150 км. общ старт стана Николай Генов от Пловдив. При мъжете в категория „елит“ първи се класира Радослав Константинов от Бургас. На 150 км. общ старт победител стана Николай Михайлов от Делко. Преслав Балабанов от Несебър пък спечели надпреварата при юношите старша възраст в дисциплината индивидуално каране по часовник, а на 120 км. общ старт първи финишира Гавраил Стефанов от Габрово.

Днес Пазарджик ще бъде домакин и на Държавното лично отборно първенство за момчета и момичета на писта.

Състезанието ще се проведе на колодрума в парк остров Свобода. Участие в него ще вземат около 100 момичета и момчета от 15 клуба от страната. Спортен клуб Печенеги ще се включи в надпредварата с шестима свои състезатели. При момчетата ще участват бронзовият медалист от състезанието в Сливен Георги Теодосиев, Кирил Тошков, Велизар Димов, Стоян Терзов и Емил Калоянов.

При момичетата за призовите места ще се състезават златната медалистка от Държавното първенство, което се проведе преди седмица в Сливен – Никол Колишева и носителката на два сребърни медала от същото състезание Кристияна Димова.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx