1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Несъществуващи клубове
  6. »
  7. Свобода
  8. »
  9. 70 000 трябват на Свобода, за да продължи

70 000 трябват на Свобода, за да продължи

Време за четене: 2 минути

Минимум 70 000 лева са нужни на Свобода (Пещера), за да обезпечи участието в шампионата на Югозападната трета лига за следващото първенство.

Към момента тази сума не е намерена и заради това отборът не е свикан за провеждане на лятна подготовка. Старши-треньорът Георги Мечечиев съобщи, че ръководството е поискало времеви толеранс до другата сряда, когато окончателно трябва да стане ясно на къде продължава Свобода – отново в трето ниво на организирания футбол в България или ще се завърне обратно в регионалния.

Футболния клуб е изчерпал средствата от годишния спонсорски транш на „Биовет”.

От фирмата са съобщили, че ще продължат подкрепата си за отбора в рамките на договореното, но с влизането на следващата календарна година. Тоест, до януари 2019-та Свобода не може да се надява на пари от тази фирма. По същия начин стои въпросът и с помощта от другия спонсор Винпром Пещера. Субсидията от Общината също е изчерпана. На треньори и футболисти се дължи и една заплата от миналия сезон. В тази критична като цяло картина кметът Николай Зайчев ще опита да направи нещо, но какво ще се случи и дали ще успее ще покаже само времето.

Лошото за отбора е, че през това време част от футболистите вече са започнали да се оглеждат и ослушват за нови отбори. Някои дори са приели оферти за смяна на клубната си принадлежност. Отборът отказа и насрочената за събота контрола с Нефтохимик (Бургас).

Ако Свобода откаже участие в Трета лига, ЗС на БФС ще има два възможни варианта – насрочване на бараж между загубилите юнската квалификация тимове на Чико-Бунара (Бяга) и Велбъжд (Кюстендил). Другата опция е просто Трета лига да продължи с един отбор по-малко и във всеки кръг да има по един почиващ тим.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Панагюрище

Някакъв мюмюн беше писал в един коментар, че щели да ни бият тази година и че сме били селени…. айде яжте забеления мангали такивааа…

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx