70 000 трябват на Свобода, за да продължи

Минимум 70 000 лева са нужни на Свобода (Пещера), за да обезпечи участието в шампионата на Югозападната трета лига за следващото първенство.

Към момента тази сума не е намерена и заради това отборът не е свикан за провеждане на лятна подготовка. Старши-треньорът Георги Мечечиев съобщи, че ръководството е поискало времеви толеранс до другата сряда, когато окончателно трябва да стане ясно на къде продължава Свобода – отново в трето ниво на организирания футбол в България или ще се завърне обратно в регионалния.

Футболния клуб е изчерпал средствата от годишния спонсорски транш на „Биовет”.

От фирмата са съобщили, че ще продължат подкрепата си за отбора в рамките на договореното, но с влизането на следващата календарна година. Тоест, до януари 2019-та Свобода не може да се надява на пари от тази фирма. По същия начин стои въпросът и с помощта от другия спонсор Винпром Пещера. Субсидията от Общината също е изчерпана. На треньори и футболисти се дължи и една заплата от миналия сезон. В тази критична като цяло картина кметът Николай Зайчев ще опита да направи нещо, но какво ще се случи и дали ще успее ще покаже само времето.

Лошото за отбора е, че през това време част от футболистите вече са започнали да се оглеждат и ослушват за нови отбори. Някои дори са приели оферти за смяна на клубната си принадлежност. Отборът отказа и насрочената за събота контрола с Нефтохимик (Бургас).

Ако Свобода откаже участие в Трета лига, ЗС на БФС ще има два възможни варианта – насрочване на бараж между загубилите юнската квалификация тимове на Чико-Бунара (Бяга) и Велбъжд (Кюстендил). Другата опция е просто Трета лига да продължи с един отбор по-малко и във всеки кръг да има по един почиващ тим.

pzsport

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден през 2008 година.

Един коментар по “70 000 трябват на Свобода, за да продължи

  • юли 9, 2018 в 07:21
    Връзка към коментара

    Някакъв мюмюн беше писал в един коментар, че щели да ни бият тази година и че сме били селени…. айде яжте забеления мангали такивааа…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest