70 000 трябват на Свобода, за да продължи

Време за четене: 2 минути

Минимум 70 000 лева са нужни на Свобода (Пещера), за да обезпечи участието в шампионата на Югозападната трета лига за следващото първенство.

Към момента тази сума не е намерена и заради това отборът не е свикан за провеждане на лятна подготовка. Старши-треньорът Георги Мечечиев съобщи, че ръководството е поискало времеви толеранс до другата сряда, когато окончателно трябва да стане ясно на къде продължава Свобода – отново в трето ниво на организирания футбол в България или ще се завърне обратно в регионалния.

Футболния клуб е изчерпал средствата от годишния спонсорски транш на „Биовет”.

От фирмата са съобщили, че ще продължат подкрепата си за отбора в рамките на договореното, но с влизането на следващата календарна година. Тоест, до януари 2019-та Свобода не може да се надява на пари от тази фирма. По същия начин стои въпросът и с помощта от другия спонсор Винпром Пещера. Субсидията от Общината също е изчерпана. На треньори и футболисти се дължи и една заплата от миналия сезон. В тази критична като цяло картина кметът Николай Зайчев ще опита да направи нещо, но какво ще се случи и дали ще успее ще покаже само времето.

Лошото за отбора е, че през това време част от футболистите вече са започнали да се оглеждат и ослушват за нови отбори. Някои дори са приели оферти за смяна на клубната си принадлежност. Отборът отказа и насрочената за събота контрола с Нефтохимик (Бургас).

Ако Свобода откаже участие в Трета лига, ЗС на БФС ще има два възможни варианта – насрочване на бараж между загубилите юнската квалификация тимове на Чико-Бунара (Бяга) и Велбъжд (Кюстендил). Другата опция е просто Трета лига да продължи с един отбор по-малко и във всеки кръг да има по един почиващ тим.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Един коментар по “70 000 трябват на Свобода, за да продължи

 • юли 9, 2018 в 07:21
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Някакъв мюмюн беше писал в един коментар, че щели да ни бият тази година и че сме били селени…. айде яжте забеления мангали такивааа…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *