В Брацигово търсят нов треньор

Време за четене: 2 минути

Нов треньор ще има до края на седмицата ФК Брацигово, съобщи „Пазарджишка Марица“.

Дните на сегашния наставник Борис Благоев, който е начело на мъжката формация в клуба почти 3 години, са преброени. Емисари на отбора вече са направили совалка из цялата област в търсене на заместник на пловдивчанина. Основният мотив за смяната на учителя по физическо в брациговския строителен техникум е прекалено благият му характер и липсата на дистанция с футболистите. Фиго отдавна изпусна съблекалнята, разкри човек с висок пост в управата на отбора.

Според неофициална информация предложение да поемат отбора са отправени към халфа на Балкан (Варвара) Анастас Петров и към собственика на ДФК Орлета Валентин Карагьозов. И двамата са обявили финансовите си претенции, които са доста по-сериозни от тези на Фиго, но в крайна сметка ръководството ще преценява на кого от тях да се довери. Възможно е в последния момент под „прожекторите“ да изскочи и трети вариант, различен от имената на Петров и Карагьозов. Става дума за специалист от Пловдив. Крайното решение ще вземе Управителният съвет на тима от Брацигово.

От това лято в управата на клуба се завръща и спонсорът Георги Хаджиев – Джек, който помагаше финансово на отбора до миналата зима, когато изненадващо се отказа. С неговото завръщане в клуба брациговци се надяват да си върнат първото място в „А“ ОГ, което в отминалия шампионат им бе отнето от Чико-Бунара.

През новия сезон целта пред отбора от стадион „Христо Гюлеметов“ ще бъде класиране на баражите и евентуално влизане в Трета лига през идното лято. За да има шансове да постигне това, ФК Брацигово ще запази основната част от отбора си, като ще се търсят и още качествени попълнения.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

11 коментара по “В Брацигово търсят нов треньор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.