1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Карате
  8. »
  9. Сенсей Пеев: Загубихме битките, но спечелихме уважение

Сенсей Пеев: Загубихме битките, но спечелихме уважение

Време за четене: 2 минути

Двамата каратеки на пазарджишкия СК Торнадо Иван Иванов и Станислав Комсалов приключиха участието си на международния турнир „Дрийм Фестивал Къп” в японската столица Токио.

В категория 67 кг при “кадетите” Иван Иванов бе надигран в първата среща и отпадна. Във възрастовата група “студенти”, Станислав Комсалов победи в първата среща и отстъпи във втората със съдийско решение. Още няколко българи премериха сили на татамито в Япония. В категория +67 Виктор Байчев спечели първата битка с вазари и загуби втората със съдийско решение. При “юноши” Борислав Байчев в кат. +70 кг. победи в първа среща с ипон, но после загуби втората заради отсъдени две нарушения – гентен. При “девойки” в кат. 55 кг. Христиана Петкова бе надиграна в първа среща, а след нея Сияна Стратиева бе отстранена със съдийско решение. Във възрастова група “господа” (44-49 г.) Христо Терзиев бе отстранен в първа среща с две наказания – гентен. В надпреварата на КАТА, Терзиев спечели три кръга и на четвъртфинала загуби от трикратния шампион Хидео Сато.

Като наблюдения от представянето на нашите състезатели, както и на останалите бойци от Европа и света, трябва да отбележим неподготвеността на всички към японския начин на водене на боя. Това, съчетано с изключително пристрастното японско съдийство, за пореден път наклони везните в полза на домакините.

Наставникът на нашите сенсей Васко Пеев заяви, че най-важното нещо от това участие e опитът.

Дойдохме и премерихме сили с най-големите. Ние от малката, но със силни, духом, момчета и момичета, България. Загубихме, но спечелихме уважението на победителите, домакини, които след всяка среща с поклон, стискайки ръцете ни, разказваха за трудно постигнатата победа. Да, ние дръзнахме да се целим високо. Не успяхме, но това ни мотивира за още сили и умения за постигане на целите си. И, както друг беше казал, продължаваме напред. Паднахме, но ще се изправим по-здрави и силни. Благодарим на всички за подкрепата.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx