Сенсей Пеев: Загубихме битките, но спечелихме уважение

Време за четене: 2 минути

Двамата каратеки на пазарджишкия СК Торнадо Иван Иванов и Станислав Комсалов приключиха участието си на международния турнир „Дрийм Фестивал Къп” в японската столица Токио.

В категория 67 кг при „кадетите“ Иван Иванов бе надигран в първата среща и отпадна. Във възрастовата група „студенти“, Станислав Комсалов победи в първата среща и отстъпи във втората със съдийско решение. Още няколко българи премериха сили на татамито в Япония. В категория +67 Виктор Байчев спечели първата битка с вазари и загуби втората със съдийско решение. При „юноши“ Борислав Байчев в кат. +70 кг. победи в първа среща с ипон, но после загуби втората заради отсъдени две нарушения – гентен. При „девойки“ в кат. 55 кг. Христиана Петкова бе надиграна в първа среща, а след нея Сияна Стратиева бе отстранена със съдийско решение. Във възрастова група „господа“ (44-49 г.) Христо Терзиев бе отстранен в първа среща с две наказания – гентен. В надпреварата на КАТА, Терзиев спечели три кръга и на четвъртфинала загуби от трикратния шампион Хидео Сато.

Като наблюдения от представянето на нашите състезатели, както и на останалите бойци от Европа и света, трябва да отбележим неподготвеността на всички към японския начин на водене на боя. Това, съчетано с изключително пристрастното японско съдийство, за пореден път наклони везните в полза на домакините.

Наставникът на нашите сенсей Васко Пеев заяви, че най-важното нещо от това участие e опитът.

Дойдохме и премерихме сили с най-големите. Ние от малката, но със силни, духом, момчета и момичета, България. Загубихме, но спечелихме уважението на победителите, домакини, които след всяка среща с поклон, стискайки ръцете ни, разказваха за трудно постигнатата победа. Да, ние дръзнахме да се целим високо. Не успяхме, но това ни мотивира за още сили и умения за постигане на целите си. И, както друг беше казал, продължаваме напред. Паднахме, но ще се изправим по-здрави и силни. Благодарим на всички за подкрепата.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *