1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Хебър представи Оскар Паласиос Хименес

Хебър представи Оскар Паласиос Хименес

Време за четене: 2 минути

Хебър представи официално главния си методист в Детско-юношеската школа – испанеца Оскар Паласиос Хименес.

Макар и само на 40 години, Оскар Паласиос Хименес има вече богата професионална визитка. През последните 15 години той е работил за различни испански и международни футболни академии.

В отминалите шест години живеех между Барселона и Африка, Азия и Южна Америка. Всеки месец пътувах по анализиране на международна футболна програма. Бях съветник на южноамерикански и африкански клубове. През последните три години бях и директор на футболни академии в Африка. Работил съм две години в Академията на Барселона в Алжир и две години в Академията на Кот д’Ивоар.

През сезон 2014-2015 г. като директор на барселонската академия в Алжир е ръководел 8 испански треньори и с над 300 момчета.

Намирам себе си за дисциплиниран човек, с доказана способност да работя по многобройни задачи и не се плаша от работата. Свикнал съм да тренирам четири часа сутрин и три часа следобед под африканското слънце. В свободното си време обичам да се уча и усъвършенствам, а също така обичам да бягам и карам колело. Наслаждавам се на биатлона.

Оскар Паласиос Хименес разкри, че е имал и други занимания.

Преди да вляза във футбола, бях счетоводител три години и след това преподавах в испански държавни училища в продължение на осем години. Обичам работата с деца. С подрастващи съм работил за различни училища и държави. Общият ми трудов стаж е свързан с над 20 държави, където съм работил за различни академии и клубове, федерации и футболни младежки отбори.

Паласиос твърди, че покрай ангажиментите си през последните пет години е навъртял над 900 полета и е изгледал над 7000 мача на младежки отбори. Наблюдаваните през това време футболисти са били към 150 000.

На новата си работа в Хебър (Пазарджик) гледам като на поредно предизвикателство. Хебър има чудесна база и много деца в Академията си. Хората са много отзивчиви и приятни. Мога да кажа, че за момента се чувствам щастлив тук. Радвам се, че се включвам в амбициозния проект на Хебър. Ще интегрираме в Пазарджик методологии от академиите на Барселона и ще работим с децата от Хебър като в един професионален испански клуб.

Георги

Фен на Хебър, ЦСКА и може би на Арсенал, на добрата литература, хубавата бира и блуса. Създател на pzsport.info.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx