Мястото на три клуба в “А” ОГ е под въпрос

Време за четене: < 1 минута

Три футболни клуба от Пазарджишката „А” ОГ трябва да защитят документално мястото си в местната четвърта лига за сезона 2018/2019.

Това са Локомотив 2011 (Септември), ФК Сарая и Спартак (Калугерово). Трите отбора не са нито постояннни, нито временни членове на БФС и съгласно новите разпоредби на Изпълкома имат срок до началото на месец юли да изпълнят минимални критерии за членство. На първо място като временни такива. Не сторят ли това, няма да могат да участват в първенството.

Повечето от документите, които въпросните клубове трябва да представят, са с административен характер, но има и други. Като например сключване на договор със съответните общини за използване на стадион за спортно-техническите си цели.

“Преди повече от 10 години предупредих клубовете, че гратисният период ще мине и в един момент ще влязат в сила минималните критерии за членство в „А” ОГ. Това време дойде”, заяви по темата шефът на ОС на БФС Спас Иванов.

Той изрази надежда, че от Локомотив, Сарая и Спартак ще положат необходимите усилия да защитят мястото си. До 15 юли цялата им документация трябва да бъде стикована и предадена в ЗС на БФС – София. Последното нещо ще бъде становището на ОС на БФС.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

4 коментара по “Мястото на три клуба в “А” ОГ е под въпрос

 • юни 21, 2018 в 07:21
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Balonat fc bracigovo se spuka,ostava bez vanshni futbolisti i shte se bori za ocelqvane!

  Отговор
 • юни 22, 2018 в 14:16
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Селската простотия няма край. Гледайте си ,,отборчетата”.За Брацигово не мислете , нямате толкова акъл.

  Отговор
 • юни 22, 2018 в 15:09
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Stavam trener w brazigovo, 1 mqsto drugite da se borat Za 2, s taq baza grada ne e Za selskata grupa, horata sa Graf dani W brazigovo Ama sas selski mantalitet , ste gi korigiram

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *