1. Начало
  2. »
  3. Млади таланти
  4. »
  5. Зори Стоилова и португалецът Оливейро са първи на “Христо Чочев”

Зори Стоилова и португалецът Оливейро са първи на “Христо Чочев”

Време за четене: 2 минути

Състезателката на НСА (София) Зорница Стоилова триумфира като победител при девойките с 1029 точки и грабна златния медал на проведената в Пазарджик Европейска купа по модерен петобой за младежи и девойки Мемориал “Христо Чочев”).

При младежите първи се класира Едуардо Оливейра от Португалия. В тази категория нямаше шанс още на родна земя да подпечата визата за Аржентина Христо Панайотов и остана 16-ти в крайното класиране. Въпреки това, той също е с големи шансове и към момента е 19-ти в ранглистата, а пред него има шестима състезатели, които ще отпаднат заради правилото „по един от всяка държава”. Успешно участие обаче записа Евгени Петров, който завърши на пето място.

Много силна конкуренция. Европейската купа за младежи и девойки беше традиционният ни турнир „Христо Чочев”, който тази година е олимпийска квалификация. Зорница се представи отлично и според мен е на 99,9% сигурна за участие на младежката Олимпиада в Аржентина. Христо Панайотов нямаше ден, а Евгени Петров се представи много добре.  Ицо е напред в ранглистата, но ако на Европейското в Полша Евгени влезе в тройката може да го задмине. Това няма значение, важното е България да класира според общия сбор от точки един младеж и една девойка. Всичко ще стане ясно на 1 юли, когато излязат окончателните резултати, но аз съм оптимист и вярвам, че ще имаме представители и в двата пола в Буенос Айрес

заяви след състезанието шефът на родната федерация Дечо Кузманов. Пазарджиклията изрази огромни благодарности към кмета на Общината Тодор Попов.

Подкрепата му към провеждането на турнира беше много важна. Знаете, че миналата седмица бяхме домакини за първи път на Световната купа за мъже и жени. Направо от София почти целия организационен екип пристигна в Пазарджик и започна работа. Справихме се и отново получихме отлични оценки за домакинство на голямо първенство.

На състезанието в Пазарджик участваха 71 петобойци от 15 държави. Паралелно с международния турнир в Пазарджик се проведе и Държавно първенство по модерен петобой. От пазарджиклиите най-предно класиране записа Кристина Данаилова (Хебър), която се пребори за бронзово отличие. Тук победителка в надпреварата стана Зорница Стоилова, следвана от Светла Згурова, и двете от НСА. Техният тим спечели и отборната титла. Втори останаха състезателките на Хебър, а трети са момичетата от Шампион. В индивидуалното класиране при младежите първи е Христо Панайотов (Диана – Ямбол). Втори и трети се наредиха Александър Златков и Евгени Петров от НСА. В отборното класиране ямболският отбор грабна златните медали. Сребърните отличия отидоха при Одесос (Варна), а отборът на Хебър се окичи с бронзовите медали.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx