1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Марица
  8. »
  9. Марица (Белово) в годината на “Б” ОГ

Марица (Белово) в годината на “Б” ОГ

Време за четене: 3 минути

Марица извоюва безапелационно промоция в “А” ОГ.

Още в предпоследния кръг Марица (Белово) при гостуването си на Барикади (Стрелча) спечели промоцията и на теория. В последния си домакински мач за този сезон, Марица получи и купата. За срещата няма какво толкова да се говори, по-скоро ще се спра на хубавите неща, които се случиха през изминалата година и настояща такава.

За изпадането и купищата причини (не само футболни), които сполетяха града, може да се изпише доста, но акцентът ще бъде на възхода, в който малко хора вярваха.

До последно записването в “Б” ОГ не беше сигурно. Една стабилна глоба висеше и бе платена в последния възможен момент. Отборът буквално тръгна от нулата. Всички “легионери”, играли някога за Белово, напуснаха клуба, защото никой не иска да играе без пари и в по-долна група. Съставът е само от Община Белово и има доста юноши и деца, което само може да ги кали в битките с мъжете. Водещ през годината беше ентусиазмът на хората, милеещи за футбола. Показа се, че все още има такива, защото на клуба беше помагано и от фенове и то не само с парични средства. Отборът получи и нов екип от Ефбет, благодарение на инициативата на Антонио Цветански. В общи линии, фенове и футболисти взеха присърце идеята Белово да се върне възможно най-скоро там, където му е мястото. Разбира се, в това число на футболисти добавям и Ангел Стоев, който беше до отбора във всеки един момент и се грижеше за всякакви въпроси, било то и не футболни.

Въпреки многото трудности преди старта на първенството, в крайна сметка, Белово се сдоби с един сплотен колектив, в който цареше идеята да завършат на първо място в “Б” групата.

Важно беше и завръщането на някои “стари” играчи като Ангел Захариев, които предпочетоха да играят за тази идея, вместо да търсят по-изгодни оферти другаде. Завърна се и отказалият се временно легендарен вратар Спас Пашев. Така, лека-полека “тръгна влакът” в правилната посока. В началото имаше доста тежки мачове, в които бяха взети важни победи, с което и публиката се върна по трибуните. В Белово се играеше футбол и хората разпознаваха главно действащите лица, това бе основен мотиватор за все по пълни трибуни. През втория полусезон вече нямаше никакво съмнение, че отборът ще завърши на първо място. Марица записа само победи с някои разгромни резултати. Така в края на тази “нулева” година се оказва, че изпадането е дало само положителен тласък и е помогнало за изграждането на колектив, който ако бъде запазен, ще бъде фактор в “А” ОГ.

Оказва се, че с правилната организация и мотивация от страна на всеки, който дори само е присъствал на мач, нещата се получават.

В момента в Белово футболът е по-жив от всякога в новата си история. Надяваме се и през новия сезон нещата да продължат да вървят във възходяща линия и пожелаваме на всички съперници хубави и коректни мачове, и да заповядат на Беловския стадион да усетят футболната атмосфера, която превръща всеки мач в празник.

Добромир Методиев

Георги

Фен на Хебър, ЦСКА и може би на Арсенал, на добрата литература, хубавата бира и блуса. Създател на pzsport.info.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx