Осем отбора ще участват в турнира „Орлета Къп 2018“

Време за четене: < 1 минута

На 2 юни, събота, на стадион „Тракиец“ в Главиница ще се проведе петото издание на традиционния детски футболен турнир “Орлета къп 2018”, организиран от Община Пазарджик и местния ДФК Орлета.

В състезанието ще участват осем отбора, разпределени в две групи. Турнирът е за деца, родени след 1 януари 2009 година, като тази година в състезанието участват възпитаници на елитните футболни школи на Локомотив 1926 (Пловдив), Берое (Стара Загора), ДФК Орлета, ФК Хасково, ФК Кронос (Пловдив), ДЮФК Национал (София), ФК Беломорец (Асеновград) и ФК Пловдив Сити.

Турнирът ще се играе по правилата на Футбол 7, като регламентът предвижда след изтеглянето на жребия сутринта да се оформят две групи по четири отбора. Победителите в групите ще се срещнат на финал от 16:00 часа.

Тази година турнирът е благотворителен в подкрепа на двегодишния Димитър Борисов Ганев, който страда от Синдром на Аперт – генетично заболяване, което засяга костите на черепа, краката и ръцете. Митко е брат на футболист от детския отбор на ДФК Орлета U12 (набор 2006).

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *