1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Валидираха пощенската карта и марка за юбилея със специален печат днес

Валидираха пощенската карта и марка за юбилея със специален печат днес

Време за четене: 3 минути

На церемония в кметска зала на Община Пазарджик от 11:00 часа днес точно на датата на основаване на първия футболен клуб в града бе валидирана пощенска карта и марка със специален печат лично от изпълнителния директор на Български пощи Деян Дънешки заедно със секретаря на Общината Румен Кожухаров и членовете на управителния съвет на Хебър Найден Шопов и Александър Иванов.

Художник на марката е Кристиян Терзиев, а концепцията обединява в себе си многогодишната история на клуба, като снимка на първия отбор, юбилейното лого на отбора и много други.

Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка с номинална стойност 0,67 лв. в тираж 942 броя и специален пощенски печат. С марката бе създаден и специален валидиращ печат, който бе използван само днес. Печатът ще влезе като експонат в Националния музей на транспорта и съобщенията.

Пощенско-филателното издание можеше да се закупи на място, където бе ситуирана временна пощенска станция. От утре това ще става единствено в мрежата на „Български пощи“

Румен Кожухаров:

Това е поредната инициатива на Община Пазарджик и ФК Хебър 1918 по повод 100-годишнината от зараждането на футбола в града. Знаете, че първо открихме новия изкуствен терен, после дойде ред на мача на ветераните с Левски, награждаването на заслужили футболисти, треньори и деятели, прожекцията на филма „100 години футболен Пазарджик” за да стигнем до днешното събитие – валидиране на пощенска марка.

Главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки сподели:

За мен е много приятно да съм сред вас по този хубав повод. Българското марково издание добавя още една марка в колекцията на филателистите по темата „Спорт“ – „Футболни годишнини“, а именно 100-годишнината на Хебър. Други такива марки сме издавали за ЦСКА, Левски, Славия, Марек, Черно море, Берое и др. С тази марка след днешното валидиране могат да бъдат изпращани писма, може да бъде добавена в колекцията на филателистите. Тя става една филателна ценност от тук нататък. С нейното изчерпване в бъдеще ще става все по-ценна. Да се надяваме, че филателистите, събиращи спортни теми ще я добавят към своята колекция.

Шефът на Хебър Найден Шопов

Благодаря на г-н Дънешки, че е днес с нас на тази паметна за пазарджишкия футбол дата – 31.5.2018 г. Преди точно 1 век нашите предци са поставили началото на футбола в града. Тази марка е първо в тяхна памет, защото те не бива да бъдат забравяни. Благодаря и на всички ръководители преди нас, които са успели да съхранят най-популярния спорт в града през всичките 100 години.

След церемонията по валидирането Деян Дънешки допълни: “По традиция първата валидирана марка подаряваме на нашия домакин. Пожелавам успех на Хебър и партньорите им от Община Пазарджик в предизвикателството да гонят високи цели. Бъдете здрави и успех на изданието.”

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx