1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Плуване
  8. »
  9. Шампион празнува десетгодишен юбилей

Шампион празнува десетгодишен юбилей

Време за четене: 2 минути

През 2018 година се навършват 10 години от основаването и началото на дейността на пазарджишкия СК Шампион.

Той развива спортовете плуване, триатлон и модерен петобой, а в дейността му е включена и група по аква аеробика и обучение на деца със специални потребности. За своята 10-годишна история спортистите са спечелили множество медали, купи, титли и други отличия, отбелвязават от Шампион.

“Гордеем се със своите спортист и треньор номер 1 на Пазарджик за 2017 г. – Йордан Гюров и Анна Георгиева”, коментира Валентин Георгиев, който е и председател на отбора.

В почетната витрина на Шампион са подредени класирания от престижни международни форуми по модерен петобой на Йордан Гюров с девето място от Световно първенство, Валентина Георгиева с трето място в световната ранглиста по биатъл, медалисти от Световното първенство по биатъл в София, участия на Йордан Гюров, Валентина Георгиева, Малина Деянова, Христо Йовев, Виктория Стойнова в световни и европейски първенства. И още: Балканска титла по триатлон на Валентина Георгиева от Кладово, Сърбия, както и множество медалисти от “Бургас Challenge” и “Open СОК Камчия”. В плуването също има постижения – Камелия Стоименова е неизменна шампионка в бруста, като през 2017 г. спечели 6 златни медала и постави държавен рекорд на 50 метра бруст, макар и вече подобрен, заяви президентът Георгиев.

Презентация и изложба на спечелените отличия ще се проведе на 4 юни от 16 часа на Тортата на град Пазарджик, съобщават от клуба. Тортата ще бъде златна, сребърна и бронзова със всички спечелени през годините медали и купи от спортистите-шампиони, разкриха още от Шампион. Ръководството на клуба кани всички свои бивши и настоящи спортисти, родители и фенове на площад “К. Величков” от 16 часа на 4 юни, понеделник, за официалната част, а водният купон и дискотеката ще се състоят на 3 юни на плаж Луда Яна.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx