Шампион празнува десетгодишен юбилей

Време за четене: 2 минути

През 2018 година се навършват 10 години от основаването и началото на дейността на пазарджишкия СК Шампион.

Той развива спортовете плуване, триатлон и модерен петобой, а в дейността му е включена и група по аква аеробика и обучение на деца със специални потребности. За своята 10-годишна история спортистите са спечелили множество медали, купи, титли и други отличия, отбелвязават от Шампион.

„Гордеем се със своите спортист и треньор номер 1 на Пазарджик за 2017 г. – Йордан Гюров и Анна Георгиева“, коментира Валентин Георгиев, който е и председател на отбора.

В почетната витрина на Шампион са подредени класирания от престижни международни форуми по модерен петобой на Йордан Гюров с девето място от Световно първенство, Валентина Георгиева с трето място в световната ранглиста по биатъл, медалисти от Световното първенство по биатъл в София, участия на Йордан Гюров, Валентина Георгиева, Малина Деянова, Христо Йовев, Виктория Стойнова в световни и европейски първенства. И още: Балканска титла по триатлон на Валентина Георгиева от Кладово, Сърбия, както и множество медалисти от „Бургас Challenge“ и „Open СОК Камчия“. В плуването също има постижения – Камелия Стоименова е неизменна шампионка в бруста, като през 2017 г. спечели 6 златни медала и постави държавен рекорд на 50 метра бруст, макар и вече подобрен, заяви президентът Георгиев.

Презентация и изложба на спечелените отличия ще се проведе на 4 юни от 16 часа на Тортата на град Пазарджик, съобщават от клуба. Тортата ще бъде златна, сребърна и бронзова със всички спечелени през годините медали и купи от спортистите-шампиони, разкриха още от Шампион. Ръководството на клуба кани всички свои бивши и настоящи спортисти, родители и фенове на площад „К. Величков“ от 16 часа на 4 юни, понеделник, за официалната част, а водният купон и дискотеката ще се състоят на 3 юни на плаж Луда Яна.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *