1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Трима петобойци от Пазарджик ще участват на Световната купа

Трима петобойци от Пазарджик ще участват на Световната купа

Време за четене: < 1 минута

Пазарджишкият модерен петобой ще бъде представен от трима национали за започващата в сряда в София Световна купа по модерен петобой.

Това са Димитър Кръстанов, Йордан Гюров и Илия Комсийски. Домакинството е историческо, тъй като ще се проведе за първи път на наша земя. Освен това е решително четвърто за определянето на тазгодишния финал в Казахстан.

Националният тим на България е съставен от 14 петобойци

Десет ще ни представят при мъжете, четири са жените. С най големи шансове за влизане във финала е участникът ни от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 г. Димитър Кръстанов, както и Тодор Михалев, който миналата година в тандем с Явор Пешлеевски стана шести в света с мъжката ни щафета. Самият Пешлеевски пропуска Световната купа, тъй като лекува контузия на крака. Четвъртият от младоците ни, на когото възлагаме надежди при мъжете, е спортист номер 1 на Пазарджик за 2017-та Йордан Гюров. Останалите ни петобойци са от 17 години надолу и те получават шанс да натрупат опит в състезание със световния елит. За тях това е проверка преди мемориала „Христо Чочев“ в Пазарджик през юни, който ще е решителна квалификация за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври.

Световната купа в София пък ще бъде и една от последните проверки преди европейското първенство, което предстои през юли в Шекешфехервар (Унгария). Общият брой на участниците ще бъде 148 (83 мъже и 65 жени). Броят на нациите е рекорден – 27 държави и то при две отказали се. Водещите сили ще участват с пълни отбори.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx