1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Юг
  6. »
  7. Зенит
  8. »
  9. Пазарджишката “А” ОГ остава с отбор по-малко

Пазарджишката “А” ОГ остава с отбор по-малко

Време за четене: 2 минути

С 15 отбора ще довърши състезателната 2017-2018 година „А” ОГ – Пазарджик.

Причината е прозаична – отборът на Зенит (Ветрен дол) прекратява участие в шампионата по финансови и организационни причини. До края на работния ден в ОС на БФС ще бъде изпратено официално писмо за отказа от участие на ветрендолци, увери кметът на селото Димитър Христосков. Той вече е информирал за решението на УС на клуба секретарят на местната футболна централа Георги Мацев, но за да е всичко по устав, до 17:30 часа там ще постъпи и документ в епистоларна форма по мейл или факс.

Димитър Христосков:

Няма смисъл да ставаме пушечно месо. Последни сме. Имаме проблем със събирането на футболистите. Всеки път играем в различен състав и това ни пречи. Очевидно и футболният съюз е срещу нас. Това е видно от случващото се по време на мачовете. Вече нямам сили да се боря с вятърни мелници. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай.

Той допълни, че приоритет пред него и управата на Зенит в следващите месеци ще бъде реновирането на стадиона и по-точно ремонт на съблекалните и оправяне на терена.

По-добре да си дадем парите там, отколкото да пълним касичката на БФС. Ще се върнем догодина в „А” ОГ по-силни. Имаме млади и перспективни местни момчета. Заедно с по-опитните ще извървим обратно пътя към „А” ОГ, където е било винаги мястото на Зенит.

Според разпоредбите на БФС при така създалата се ситуация съперниците на Зенит по програма до края на шампионата ще печелят служебно с по 3:0 мачовете си срещу ветрендолския тим. Футболистите на клуба пък стават от днес свободни агенти.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Subscribe
Notify of
guest
3 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Фен
Фен
5 години

В такъв случай колко отбора ще изпаднат?И дали ще има бараж между вторите отбори от двете Б групи?Въпросите са към Пзспорт ако могат да дадат актуална информация?

ultramik
ultramik
5 години

Еми да бяха се отказали миналата година, а не да изпаднат Белово, които дори и без пари имат и база и футболисти.

ФЕН НА ФУТБОЛА
ФЕН НА ФУТБОЛА
5 години

Най накрая Пазарджишка област се отърва от тея селяндури. Те не заслужават да имат изобщо отбор, дори в кучешката. Защото на тази крива нива ФУТБОЛ не се играе.

3
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx