Пазарджишката “А” ОГ остава с отбор по-малко

Време за четене: 2 минути

С 15 отбора ще довърши състезателната 2017-2018 година „А” ОГ – Пазарджик.

Причината е прозаична – отборът на Зенит (Ветрен дол) прекратява участие в шампионата по финансови и организационни причини. До края на работния ден в ОС на БФС ще бъде изпратено официално писмо за отказа от участие на ветрендолци, увери кметът на селото Димитър Христосков. Той вече е информирал за решението на УС на клуба секретарят на местната футболна централа Георги Мацев, но за да е всичко по устав, до 17:30 часа там ще постъпи и документ в епистоларна форма по мейл или факс.

Димитър Христосков:

Няма смисъл да ставаме пушечно месо. Последни сме. Имаме проблем със събирането на футболистите. Всеки път играем в различен състав и това ни пречи. Очевидно и футболният съюз е срещу нас. Това е видно от случващото се по време на мачовете. Вече нямам сили да се боря с вятърни мелници. По-добре ужасен край, отколкото ужас безкрай.

Той допълни, че приоритет пред него и управата на Зенит в следващите месеци ще бъде реновирането на стадиона и по-точно ремонт на съблекалните и оправяне на терена.

По-добре да си дадем парите там, отколкото да пълним касичката на БФС. Ще се върнем догодина в „А” ОГ по-силни. Имаме млади и перспективни местни момчета. Заедно с по-опитните ще извървим обратно пътя към „А” ОГ, където е било винаги мястото на Зенит.

Според разпоредбите на БФС при така създалата се ситуация съперниците на Зенит по програма до края на шампионата ще печелят служебно с по 3:0 мачовете си срещу ветрендолския тим. Футболистите на клуба пък стават от днес свободни агенти.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

3 коментара по “Пазарджишката “А” ОГ остава с отбор по-малко

 • април 13, 2018 в 22:24
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  В такъв случай колко отбора ще изпаднат?И дали ще има бараж между вторите отбори от двете Б групи?Въпросите са към Пзспорт ако могат да дадат актуална информация?

  Отговор
 • април 14, 2018 в 14:08
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Еми да бяха се отказали миналата година, а не да изпаднат Белово, които дори и без пари имат и база и футболисти.

  Отговор
 • април 15, 2018 в 00:51
  Permalink
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Най накрая Пазарджишка област се отърва от тея селяндури. Те не заслужават да имат изобщо отбор, дори в кучешката. Защото на тази крива нива ФУТБОЛ не се играе.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *