1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Карате
  8. »
  9. Титла и 3 медала за Торнадо от турнира в София

Титла и 3 медала за Торнадо от турнира в София

Време за четене: 2 минути

Уникален Иван Иванов пребори с 3 години по-големи от него.

С четири отличия се завърнаха каратеките на СК Торнадо от проведения в София национален турнир за мъже, жени, юноши и девойки.

Фурор на състезатението направи Иван Иванов. Макар, че е едва 15-годишен той се би в кат 65 кг. с 3 години по-големи от него каратисти, но не допусна поражение и стана първенец. Иванов донесе и единствения златен медал за Торнадо.

При мъжете Димитър Генов излезе за първи път на татамито в тази възрастова група и успя да грабне бронзово отличие при 80-килограмовите. Старото куче Станислав Комсалов пък стана вицешампион на 75 килограма. Методи Стойчев се би на 65 килограма и се класира на трето място.

“Това беше една проверка за Иван Иванов и Станислав Комсалов, с които ще ходим на Япония на „Дрийм фестивал Къп” през тази година”, коментира наставникът на Торнадо Васко Пеев. Той припомни, че преди няколко години бившата първа спортистка на Пазарджик Александра Цветкова се класира на престижното трето място.

“В момента при нас кипи усилена подготовка. Първият сериозен тест за наши състезатели зад граница ще бъде на 24 април в Швейцария, където ще участваме с две деца до 12 години и едно до 14 г. на „Суис Оупън”, където също имаме традиции от участията на Иван Рачев и Иван Иванов преди време.”

На родна сцена пазарджиклии ще имат нова официална изява съвсем скоро. На 24 март в Димитровград ще има първенство за 12-годишни момчета и момичета и кадети. Това ще бъде генералната репетиция за тези, които ще ходят в Швейцария през април.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx