1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Волейбол
  6. »
  7. Тодор Попов: В Хебър очевидно нямат психика

Тодор Попов: В Хебър очевидно нямат психика

Време за четене: 3 минути

Атанас Петров продължава да има моето доверие. През лятото системата ще претърпи ъпдейт.

Така метафорично анонсира предстоящи промени във ВК Хебър кметът на Общината Тодор Попов. На редовния си брифинг днес той коментира на широко представянето на волейболистите във фазата на плейофите и заключителния етап от редовния сезон, заявявайки, че е очаквал далеч по-добри резултати.

Да, има още един мач от ¼ финалите, в който всичко може да се случи. Не отписвам момчетата, но и не вярвам, че дори да прескочат това препятствие после на ½ финалите и финала при регламент за 3 от 5 победи ще успеят да бият 3 пъти Монтана или Нефтохимик. Уви. Да, един път се случи – къде на мускули, къде с повече сърце и с помощ от публиката… но системно няма как да побеждаваш по този начин. Освен спортно-технически умения се иска и психика, която при нас очевидно е в дефицит. На война се ходи с войници. В случая по моя скромна преценка половината ни волейболисти са войници, а другите просто тиловаци. Който е ходил в казарма ще се сети какво искам да кажа. Не може у дома да губим без сърце и без битка. И то пред 2 000 души в залата. За 1 година тези момчета са получили всичко – добро заплащане, добра база, безалтернативна публика и въпреки това те не печелят важните си мачове. Затова за догодина ще трябва да си намерим малко по-психически устойчиви хора. С една част от тях очевидно ще трябва се разделим, а с други ще продължим по поетия път, докато всички заедно не разберат, че трябва да се научат да побеждават.

Кметът даде и своята генерална оценка за отиващия си сезон в Суперлигата

Като цяло за първа година представянето на отбора не е лошо, но не и отлично щом сме извън медалите. И в политиката, и в спорта се гледат резултатите. Има цели и трябва да се изпълняват. За това аз нито съм доволен, нито недоволен. Важният мач беше снощи. Важно беше преди това да бият в Тетевен или поне после Добруджа. Тогава нямаше да ходим в онази зловеща зала в Разлог и да гоним дивото. Щяхме да влезем в плейофа от друга позиция и с друго самочувствие. Излиза, че все малко не ни достигаше, но това малко всъщност е много. То дава разликите между посредствените отбори и силните. Факт е, че хебърци не могат да играят под напрежение, което в случая беше разковничето.

Въпреки 6-тото място в редовния сезон и вече трудната задача за спасяване на сезона през победа в последния мач и по-нататък в следващите две елиминационни фази, кметът обяви подкрепата си за старши-треньора Атанас Петров.

Аз съм му се доверил. Треньорът е получил всичко, което иска за да направи отбор. До момента не мога да кажа, че се е получило, но той има право на втори шанс. Ако обаче и догодина не се получи, ще трябва да се направят промени и в това звено. Топката е у него. На този етап той е нашият човек. Ясно е, че Наско ме може да слезе да играе на полето, нито пък тепърва да ги учи на волейбол, защото в крайна сметка говорим за завършени състезатели. За него и щаба му остават селекцията, мотивацията, тактиката, физическата подготовка и така нататък.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
5 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Митко М.

Кмете, явно и ти нямаш психика, защото намери “точния” момент да ги критикуваш. Да беше изчакал поне да мине и третият мач с ЦСКА…

Doktora

Браво кмете! Пари не се пилеят на вятъра! Направи една критика и за футболният ни тим.

Doktora

И предложения до PZSPORT – да добавите класирането на Висша лига на волейбола.

FEN

Кмета е прав за това,че отборът не се справи добре във важните си мачове и затова е виновен наистина Атанас Петров. Цял сезон залага на една и съща титулярна 6-ца въпреки,че те не се представяха на ниво. Въпреки това той не правеше никакви промени, а на резервната скамейка има играчи с по-добри качества и визитки, на които не им беше даден шанс, а сред тях има и местни играчи които знаят какво е Хебър и това да играеш пред родна публика,но вместо това те цял сезон стоях отвън. Жалко наистина.

5
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx