1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Велинградчанка спечели златен медал в скиориентирането

Велинградчанка спечели златен медал в скиориентирането

Време за четене: < 1 минута

Възпитаничката на велинградската ски школа Александра-Ан Влахова завоюва златен медал в първия ден на Държавното първенство по скиориентиране, което се проведе на Куртово край Велинград.

Тя спечели спринта на 2,5 км при девойките до 18 години. Велинградчанката премина състезателното трасе за 22:03 минути. Александра-Ан Влахова се състезава за столичния клуб Александър Логистик в скиориентирането и за Атлас (Велинград) в скибягането.

Само след няколко дни пък Велинград ще бъде домакин на Европейското първенство по скиориентиране за мъже и жени и на Световното за младежи. Стартовете в различните дисциплини ще се проведат от 2 до 8 февруари в района на Юндола и Старина, а официалните церемонии по откриването, закриването и награждаването на медалистите ще бъдат във Велинград. За трети Велинград посреща спортисти от толкова висок ранг. Досега тук са били провеждани две световни първенства по скиориентиране – през 1977 и 1986 г. Над 300 са потвърдените до момента заявки от отборите на Русия, Финландия, Швеция, Норвегия, Литва, Латвия, Естония, Швейцария, Словения и други.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx