1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Атанас Петров: Победите в оспорвани мачове са важни за израстването на отбора

Атанас Петров: Победите в оспорвани мачове са важни за израстването на отбора

Време за четене: 2 минути

Треньорът на волейболния Хебър Атанас Петров заяви, че победите в оспорвани мачове помагат на отбора да израства.

Какви са впечатленията ти от мача с Левски и специално от играта на Хебър?

Много труден мач. И двата отбора имаха своите моменти. Ние започнахме много мобилизирано в първите части. В третата отборът на Левски имаше шанс в края на гейма и го взе. В четвъртата играха по-добре от нас с много силен сервис и спечелиха категорично. Петата част бе равностойна. Ние отиграхме важните моменти. Като цяло мисля, че те сбъркаха повече в решаващите моменти и техните грешки натежаха. Важна победа за нас, защото не играхме в оптимален състав, имахме проблеми с контузии, и защото отборът на Левски през този сезон е доста по-стабилен.

Не всеки отбор може да се похвали с две последователни победи над ЦСКА и Левски и то след пет гейма. Какво означават за теб тези мачове?

През годината показахме, че можем да играем добре в тези мачове, които са с повече геймове. Показахме характер. Спечелените тайбреци са повече, което е много важно и е определящо за характера на отбора. Мисля, че имаме сила да си спечелим повечето срещи през втория полусезон. Надявам се това да ни помогне да се изкачим в класирането. Вторият полусезон ще бъде дълъг с много оспорвани мачове. И до последно няма да се знае класирането. Важно е тези, оспорваните мачове да се печелят, защото така отборът израства.

Виждаш ли вече необходимата сработка между Любо Агонцев и останалите играчи?

На всички постове имаме увеличение на процента на атака с около 10-15%. Това търсихме. И крайните нападатели, и центровете си вдигнаха атаката. Отборът играе по-положително на този елемент, което е определящо от играта на разпределителя. Мога да кажа, че имаме леко отстъпление на посрещане през втория полусезон и затова трябваше да компенсираме, да се вдигне процентът на атаката. Това се получава, което е много радващо. Събраха се доста мачове и умора. Във всички отбори има болежки и травми. Виждате ЦСКА и другите отбори не са в оптималния си състав. Който успее да запази пълния си състав, ще има успех.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx