1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. Пазарджишко държи 5% от конгресмените на БФС

Пазарджишко държи 5% от конгресмените на БФС

Време за четене: 2 минути

Пазарджишка област ще има 26 делегати на предстоящия конгрес на БФС. Сред тях са представители на клубове от целия спектър на организирания футбол – Втора и Трета лига, “А” и “Б” ОГ.

Както е известно, снощи Изпълкома на футболната централа взе официално решение VIII Конгрес на БФС да се проведе на 16 февруари 2018 г. в зала “София” на хотел „Маринела“. Там ще бъдат допуснати представители на общо 546 клуба от цялата страна. Сметките показват, че нашите делегати ще държат около 5% от целия вот за избора на нов президент. На миналия конгрес преди 4 години областта имаше утвърдени 32 делегати, но реално на самия конгрес се регистрираха 26, защото шестима не си направиха труда да отидат до София. На Конгреса ще бъде предложено да приеме за пълноправни членове на Българския футболен съюз 117 клуба, докато 145 клуба ще бъдат предложени за изключване поради липса на дейност.

До този момент в отдел “Деловодство” на Българския футболен съюз са внесени официално кандидатурите на Борислав Михайлов, издигнат първоначално от ПФК Левски, а след това и от ПФК Славия, Пирин (Разлог), Места (Хаджидимово) и ФК Хебър 1918 (Пазарджик), и на Ивайло Дражев, издигнат от Ботев (Болярово).

Изпълнителният комитет гласува бюджета за 2018 година, който възлиза на 19 милиона и 100 хиляди лева, при прогнозен ръст на приходите от 6 милиона лева. Ръстът се дължи основно на успешната работа по програмите за развитие на ФИФА и УЕФА и предстоящото участие на националния отбор в турнира „Nations League“, но и на работата на администрацията по кандидатстване по проекти на УЕФА и ФИФА. Принос има и съвместната с Министерство на младежта и спорта “Програма за развитие на детско-юношеския футбол”.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx