ФК Братаница взема мерки за спасение от изпадане

Време за четене: < 1 минута

Шефовете на предпоследния в „А” ОГ ФК Братаница подемат курс за спасяване на отбора от изпадане в „Б“ ОГ.

В момента братанчани заемат 15-та позиция с актив от едва 8 точки. Зад тях е само Зенит (Ветрен дол) със 7, а спасителната черта е на 3 точки над братанчани. След като проспаха цялата есен в Братаница са решили да вземат мерки. В радара на шефовете на отбора са попаднали една не малка част от футболистите на Брацигово и Свобода (Пещера), които ще бъдат обект на зимната селекция. В Свобода има доста играчи със статут на резерви, недоволни от положението си, а там предстои и зимно прекрояване на отбора. В Брацигово пък останаха без основния си спонсор и трудно ще задържат всичките си асове. Повечето от спряганите за селекция в Братаница са бивши състезатели на тима и с радост ще се завърнат в клуба при положение, че получат парите, които вече са им подсигурени за мачовете от пролетния полусезон.

Спасителната операция на Братаница пък ще прекрати спокойствието на поне пет отбора, които бяха решили да изкарат приятна футболна пролет. Става въпрос за тимовете на Тракиец (Главиница), Родопи (Козарско), Тракия (Пазарджик) и дори Локомотив (Септември) и Спартак (Калугерово).

Все още не е ясно и това дали Зенит (Ветрен дол) ще взема подобни на Братаница мерки в битка за оцеляване или ще довърши по инерция от есента изпадането си в по-долната група.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

3 коментара по “ФК Братаница взема мерки за спасение от изпадане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.