1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Фактите и цифрите от есенния полусезон в областния футбол

Фактите и цифрите от есенния полусезон в областния футбол

Време за четене: 2 минути

Мачовете от есенния полусезон в областния аматьорски футбол са вече в историята. Зимната пауза обикновено е време за анализи, обобщения и оценки. По-долу в синтезиран вид Ви предоставяме статистическата информация за първия дял от първенствата в аматьорския футбол.

Мачове и групи

Общо 314 футболни мача са били изиграни през есента в регионалните аматьорски групи – деца, юноши и мъже. Tова показва справка в статистическия отчет на БФС за първия дял от първенството. 241 футболни срещи са проведени при мъжете в “А” и “Б” ОГ Север и Юг. 28 са срещите в юношеския футбол, а 45 при децата. През есенния полусезон има само 1 прекратена среща и тя е при мъжете.

Служебните резултати са 6: в това число 5 при мъжете и 1 при юношите. При децата няма служебни резултати. Регистрираните отбори в общо петте футболни групи са 57, като няма напуснали първенствата. Картотекираните футболисти са 1 316. От тях 886 са над 18 години. В групата 18-23 години са 208, а над 23 години 671.

Длъжностни и служебни лица

На мачове през есента са ходили 18 футболни делегати. Реферите са били 42. От тях 14 са били главни съдии, а останалите 28 са асистент-рефери. През есенния полусезон са наказани двама футболни делегати. В същото време наказаните съдии са четирима. От другата страна на бариерата санкции са получили общо четирима ръководители и треньори. През есенния полусезон ОС на БФС е провел 4 заседания. Спортно-техническата, Дисциплинарна и Съдийската комисии са с по 15 сбирки проведени сбирки.

Санкции на футболисти

777 наказателни картона са вдигнали съдиите по време на мачовете през есенния полусезон. От тях 53 са червените, а 724 жълтите. При мъжете картоните са общо 663. Официалните предупреждения от тях са 618. Изгонените играчи са 45. При юношите са вдигнати 50 жълти картона и 6 червени. При децата жълтите картони са 31, а изгонени състезатели няма. С лишаване от състезателни права за повече от 5 мача са наказани петима футболисти при мъжете.

Треньорски кадри

Само 17 треньори в регионалния футбол притежават поне минималния лиценз “C” или по-висок. 15 имат сертификат. Останалите 25 са без лиценз. В “А” и “Б” ОГ без лиценз са 25 души. С лиценз отборите водят едва двама. При юношите има 6 лицензирани треньори срещу 7 без лиценз. При децата 5-ма имат лиценз, а 6-ма са без.

Посещаемост

25 400 души са наблюдавали срещите през есента, което прави средно по 79 човека на мач. Най-висока е посещаемостта в “А” и “Б” ОГ – 21 900 зрители. Мачовете на юношите са гледали на живо 1 500 човека, а на децата 2 000 души.

Материална база

Любопитен е фактът, че на територията на областта към днешна дата има само един лицензиран стадион за провеждане на мачове от професионалния футбол – Втора професионална лига и това е стадионът в Панагюрище. За ниво Трета лига има 5 лицензирани стадиона. Стадионите с тревно покритие за провеждане на мачове в областния аматьорски футбол са 39. Нормалните игрища с тревно покритие са 27, а 12 са маломерни.

Абониране
Уведомление за
2 Коментара
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Защо нямаше нищо за Коледния турнир?

Спортният сайт на Пазарджик

Заради залата!

2
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx