Брацигово пита БФС редовен ли е Чико-Бунара

Време за четене: 2 минути

Старото ръководство на ФК Брацигово в лицето на председателя на УС Тодор Кръстев внесе в ОС на БФС жалба срещу лидера в есенното класиране Чико-Бунара.

Контестацията е проводена до БФС само няколко дни след общото събрание на ФК Чико-Бунара за сливане с ФК Шипка 1955 (Мало Конаре). След сбирката де факто, а и де юре Чико пое членството на Шипка в БФС. Основен акцент в жалбата е редовността на отбора от село Бяга.

Според шефа на ОС на БФС Спас Иванов в жалбата на Брацигово липсват каквито и да е мотиви.

Меко казано е несериозно да кажеш, че един отбор е нередовен и толкова. Освен това, ако се преследва тази хипотеза, жалбата трябва да се адресира до Спортно-техническата комисия, а не до Спас Иванов или Валентин Чакъров. Точно СТК допуска отборите до участие. Следващата инстанция, която е и окончателна, не е ЗС на БФС, а ОС на БФС. Той играе ролята на апелативна инстанция в случая.

Той допълни, че жалбата на брациговци ще бъде оставена без движение по една прозаична причина – никой от този клуб не е заплатил таксата за нейното разглеждане. Поради тази причина тя няма входящ номер и е просто един хвърчащ лист.

Според Спас Иванов случаят е повече от ясен

За мен нещата около участието на Чико-Бунара е шампионата са напълно изрядни. Те минаха по същата процедура, която извървя и Хебър през миналата година. Да не би и те да са били нередовни? Събранието, което наскоро проведе Чико, е просто краят на тази напълно прозрачна процедура, а не нещо случило се инцидентно. Това, че Шипка не са участвали в първенството, не означава, че трябва да им се вземе лиценза. Той се дава от Спортното министерство и БФС не може да го отнема.

 

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

2 коментара по “Брацигово пита БФС редовен ли е Чико-Бунара

 • декември 14, 2017 в 15:02
  Връзка към коментара
  Харесвам 0
  Не харесвам 0

  Хаххахах е това вече е супер нахалство….Брацигово да намярят един по-сериозен доктор и да проверят да ли в главите на техните ръководители,спонсори интреньори дали има нещо редовно!!!!????

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *