На 2 юни ще празнуваме вековен Хебър

Време за четене: 2 минути

На 2 юни, денят на Ботев и загиналите за свободата на България ще бъде отбелязана 100-годишнината от зараждане на футболната игра в Пазарджик.

Датата е избрана неслучайно – ден събота, след края на първенствата по футбол, а пък „Христо Ботев” е бил първият футболен клуб на Пазарджик. Честването ще бъде реално само 2 дни след емблематичната дата 31 май 1918 година, когато група от 10 ученици от гимназията в Татар Пазарджик, ръководени от учителя си Георги Сербезов, поставят основите на първия футболен клуб в града. „През 2018-та ще честваме 100 години футбол. Колко областни градове в България могат да се похвалят с такава история“, попита риторично кметът Тодор Попов.

Длъжни сме да направим максималното да зарадваме феновете на футбола с влизане на Хебър във Втора лига още тази година. Дали спортно-технически, дали административно, дали по трети начин, но ще работя усилено за това отборът ни да стане нов член на Втора лига още от лятото на 2018-та. Това го заслужват хората, заслужава го и историята. От там нататък на базата на ред други неща ще направим и дългосрочната стратегия как ще развиваме футбола. Целта ни сега е Втора лига. Но сега. След 1-2 години пребиваване там ще видим каква ще ни бъде следващата цел.

Пазарджишки бизнесмен ще инвестира в развитието на спорта и базата

Пазарджишки бизнесмен ще инвестира в развитието на спортните отбори с марката „Хебър“, както и в създаването на още по-добра спортна база, стана ясно днес по време на брифинга на кмета Тодор Попов. Името на човека и неговия бизнес все още не се оповестяват публично, но става дума за местен човек, който вече е собственик на ЧЕЗ. Благодарение на него, средствата за отборите са договорени от градоначалника, а от самите спортисти се искат единствено победи.

Момчетата трябва да са наясно, че ние искаме от тях да бъдат победители и шампиони. Не ни трябват хора, които нямат хъс за победа. Той поясни и това, че ако играчите и във волейболния тим, и във футболния не докажат качествата си, ще бъдат заменени от нови. Осигурили сме им всякакви условия за работа, те са тук, за да играят и да покажат на какво са способни. Ако не можем да намерим класни български играчи, ще купим от чужбина, но в рамките на следващите две години отборите на Хебър ще заемат достойните и полагащите им се места. Освен с условия за игра и тренировки, местните спортисти разполагат и с невероятна публика и е недопустимо да губят на свой терен.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *