1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. На 2 юни ще празнуваме вековен Хебър

На 2 юни ще празнуваме вековен Хебър

Време за четене: 2 минути

На 2 юни, денят на Ботев и загиналите за свободата на България ще бъде отбелязана 100-годишнината от зараждане на футболната игра в Пазарджик.

Датата е избрана неслучайно – ден събота, след края на първенствата по футбол, а пък „Христо Ботев” е бил първият футболен клуб на Пазарджик. Честването ще бъде реално само 2 дни след емблематичната дата 31 май 1918 година, когато група от 10 ученици от гимназията в Татар Пазарджик, ръководени от учителя си Георги Сербезов, поставят основите на първия футболен клуб в града. “През 2018-та ще честваме 100 години футбол. Колко областни градове в България могат да се похвалят с такава история”, попита риторично кметът Тодор Попов.

Длъжни сме да направим максималното да зарадваме феновете на футбола с влизане на Хебър във Втора лига още тази година. Дали спортно-технически, дали административно, дали по трети начин, но ще работя усилено за това отборът ни да стане нов член на Втора лига още от лятото на 2018-та. Това го заслужват хората, заслужава го и историята. От там нататък на базата на ред други неща ще направим и дългосрочната стратегия как ще развиваме футбола. Целта ни сега е Втора лига. Но сега. След 1-2 години пребиваване там ще видим каква ще ни бъде следващата цел.

Пазарджишки бизнесмен ще инвестира в развитието на спорта и базата

Пазарджишки бизнесмен ще инвестира в развитието на спортните отбори с марката „Хебър“, както и в създаването на още по-добра спортна база, стана ясно днес по време на брифинга на кмета Тодор Попов. Името на човека и неговия бизнес все още не се оповестяват публично, но става дума за местен човек, който вече е собственик на ЧЕЗ. Благодарение на него, средствата за отборите са договорени от градоначалника, а от самите спортисти се искат единствено победи.

Момчетата трябва да са наясно, че ние искаме от тях да бъдат победители и шампиони. Не ни трябват хора, които нямат хъс за победа. Той поясни и това, че ако играчите и във волейболния тим, и във футболния не докажат качествата си, ще бъдат заменени от нови. Осигурили сме им всякакви условия за работа, те са тук, за да играят и да покажат на какво са способни. Ако не можем да намерим класни български играчи, ще купим от чужбина, но в рамките на следващите две години отборите на Хебър ще заемат достойните и полагащите им се места. Освен с условия за игра и тренировки, местните спортисти разполагат и с невероятна публика и е недопустимо да губят на свой терен.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx