1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Работнически спорт
  8. »
  9. Ясни са 10-те най-добри в работническия спорт за 2017-та

Ясни са 10-те най-добри в работническия спорт за 2017-та

Време за четене: 4 минути

Десетте най-добри спортисти в работническия спорт за 2017-та година получиха наградите си на традиционната 20-та поред “Вечер на спортиста”, която се проведе в ресторанта на хотелл “Елбрус”.

Над 180 души станаха свидетели на церемонията, с която официално бяха закрити есенните работнически спортни игри “Спортна есен -2017”.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Общината Тодор Попов, заместник-областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев, общинските съветници Георги Георгиев, Евтим Янев, и Александър Шопов, председателят на ОФ “Христо Ботев” – Боян Ботев, шефът на КТ Подкрепа Никола Минчев, директорът на БЧК Живко Дишков, Мария Танева, председател на ДСЖ, омбудсманът Георги Шопов.

За първи път на събитието присъстваше и най-новият почетен гражданин – бронзовият медалист от олимпиадата в Рио, Ренета Камберова, която отскоро е новото лице на пазарджишкия спорт.

Тържеството в препълнената бална зала започна под звуците на Ботевия марш, а след това на фона националния химн беше издигнат трикольорът на България.

Първи, по традиция приветствие към присъстващите направи почтения гражданин на Пазарджик и шеф на ОРСК Иван Симеонов. В равносметката си за 2017-та той отбеляза, че представители на 31 фирми и учреждения за взели участие в работническите спортни прояви през годината. Той благодари за финансовата подкрепа на Общината, както и на отделни бизнесмени, подкрепили с парични средства провеждането на работническите спортни игри. Веднага след “мотора” на работническия спорт думата за приветствие взе кметът на Общината Тодор Попов. Той декларира пред присъстващите, че досега спортът е бил сред важните му приоритет, но за напред ще стане още по-важен, тъй като е здраве, дава самочувствие и гордост от постиженията на местните ни състезатели и клубове, заяви Попов.

Преди да започне награждаването на призьорите в топ-10 по същество, инж. Иванка Савова – член на УС на ОРСК връчи на Иван Симеонов купа на работническата спортна федерация. Тя е за най-добра спортна дейност в страната, обясни г-жа Савова. След като прие призът, Иван Симеонов се обърна към присъстващите с думите „купата е за всички вас”.

След това по азбучен ред бяха обявени призьорите в топ-10. Тази година това са д-р Ангел Щерев (РКЗ – тенис), Антоанета Вангелова (СУ „Димитър Гачев” – шахмат), Видо Иванов (МБАЛ – Пазарджик, шахмат), Димитър Куманов (Затвора – футбол), Елка Стойчева(Затвора – тенис на маса), Иван Зубев (ОД на МВР – лека атлетика), Илияна Лупова (ОД на МВР – лека атлетика), Магдалена Мишева (Общината – волейбол),

Симеон Съловски (ОД на МВР – волейбол) и Стоян Кордов (тенис на маса – Пожарната).
За първи път от името на ОРСК те бяха наградени с плакети, грамоти и предметни отличия от председателят на сдружението „Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

Отличени за постигнати резултати през 2017-та бяха и работнически колективи. Купата на областния управител и първо място в комплексното класиране на работническия спорт за 2017 г. при трудовите колективи за пореден път стана притежание на Затвора. Служителите от Общината заеха второто място и купата на Общинския съвет.

Купата на кмета на Общината отиде при третите в крайното подреждане – ОД на МВР. Колективът на В и К Пазарджик взе 4-то място и купата на Общонародна фондация “Христо Ботев”, връчена им лично от племенникът на големия наш революционер Боян Ботев. Приза на КНСБ грабнаха спортистите от Пожарната, а този на КТ “Подкрепа” отиде при „Елхим-Искра”. Купата за масово участие и този път вдигна Център Човеколюбие.

Колективът на Ди Ес Смит пък получи специалната купа на ОРСК за участие в международния лекоатлетически крос в Брюксел на 14-ти октомври тази година.

Приза за ветеран на игрите за поредна година взе Йордан Тодоров от ОД на МВР.
По случай 50-годишния й юбилей през 2017-та година беше наградена дългогодишната участничка в работническите игри Атанаска Шишкова (Затвора).

Шефът на ОРСК Иван Симеонов награди от името на ръководената от него организация още трима деятели – Спас Бояджие в(Общината – 55 г.), преминалият в отбора на пенсионерите Бончо Иванов от СУ „Димитър Гачев” и патронът на игрите Боян Ботев, който вече близо 20 години е една от емблемите на пазарджишкия работнически спорт.

Малко след 12 часа всички призьори от топ-10 на работническия спорт изпратиха символично отиващата си 2017-та година с духане на свещичките от празничната торта. И тази година тя беше осигурена безплатно от шефа на сладкарница “Радост” Заприн Генков.

В конкурса „Мис и Мистър” спортист победители станаха Соня Тенева от Общината (лека атлетика) и Стоян Кочев от ОД на МВР (волейбол). Двамата бяха наградени с шампанско и торта от управата на ресторанта.

За доброто настроение на присъстващите пък се погрижиха мажоретките от състав „Мистерия”, с р-л Лидия Арабаджиева, танцов състав „Албена” с ръководител Елена Велева и изпълнители от танцов състав “Чудесия” с ръководител Таня Димитрова.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx