Сайтът hebarfc.com става на 13 днес и търси материали от пазарджиклии

Време за четене: 3 минути

Днес колегите от сайта hebarfc.com  празнуват. На тази дата преди 13 години те поставиха началото на сайта за нашия любим градски тим – Хебър (Пазарджик).

Ето какво още пишат те:

За тези фатални 13 години минахме през различни етапи, проблеми, конфликти и дори през липсата на действащ клуб в града, но останахме винаги верни на традициите на пазарджишкия футбол. Бяхме с Хебър навсякъде без значение от групата, нивото, стадиона и моментното състояние. Тук сме и днес без прекъсване вече 13 години!

Създадохме един от първите български футболни клубни сайтове на днешната дата в края на ноември 2004. Направихме го с много любов, труд, усилия и отделено лично време. Събрахме парче по парче историята, статистиката, старите снимки, спомените на ветераните, емблемите, флагчетата, значките и емоциите, вълнували бивши и настоящи футболисти и запалянковци.

Радостни сме от факта, че на стадион “Георги Бенковски” отново има отбор с високи цели, който финишира втори и радва с играта си футболните запалянковци в Пазарджик. Подкрепяме усилията на клуба и на общината да направят нещо хубаво в града ни и да бъдем професионални във всяко едно отношение.

Следващата 2018 година е много важна за футбола в Пазарджик. Предстои ни честване на 100 години от създаването на първия футболен клуб в града: Христо Ботев.

Нашият сайт вече активно участва в подготовката за юбилея още от август месец тази година, но имаме нужда и от Вашата помощ. Затова се обръщаме към Вас с един апел. Нека всеки от Вас, верните фенове, футболисти, ветерани и деятели се разрови в своя архив, таван, мазе и кашон и да извадим на показ частица от нашата футболна история. Всяка снимка, плакат, картотека, екип, шал, програмка, значка, вестник с репортаж ще ни бъдат от полза. Изпращайте ни всичко, а ние ще се погрижим то да бъде съхранено, описано и показано на всички. Екипът ни разполага с материали от доста хора, които са ни помагали през годините.

За предстоящата книга с работно заглавие “100 години футбол в Пазарджик: от Ботев до Хебър!” авторът Александър Алексиев е събрал статистика по години, ценни снимки и любопитни факти, които се надяваме да видят бял свят догодина.

Знаем, че се готви и филм по случая, а се надяваме да има и демонстрационни мачове между настоящия тим и ветерани, както и с отбор от висок ранг, освен вече обявеното празненство на 2 юни 2018.

Екипът ни обиколи БНТ, БТА, БНР, Национална филмотека, вестниците “Меридиан мач”, “Тема спорт”, архива на “7 дни спорт”, Националната библиотека и много други институции в търсене на неизвестни кадри, снимки и факти за историята на футбола в Пазарджик. Ще използваме и вече издадени книги от други градове на футболна тематика, които включват неизбежно и Хебър като свой противник на терена, но най-вече разчитаме на Вас, хората от Пазарджик, да ни помогнат, за да може всеки от Вас да се докосне до богатството, оставено в наследство от футболисти, треньори и ръководители от 1918 до днес.

Бъдете активни и ни търсете на мейл, във фейсбук, в туитър и по телефон, за да покажем историята на футбола в нашия град! Разчитаме и на колегите от регионалните сайтове и медии да разпространят нашия призив.

Благодарим Ви за доверието и за съдействието!

Екипът на hebarfc.com

29.11.2017 г.

гр. Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *