1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Сайтът hebarfc.com става на 13 днес и търси материали от пазарджиклии

Сайтът hebarfc.com става на 13 днес и търси материали от пазарджиклии

Време за четене: 3 минути

Днес колегите от сайта hebarfc.com  празнуват. На тази дата преди 13 години те поставиха началото на сайта за нашия любим градски тим – Хебър (Пазарджик).

Ето какво още пишат те:

За тези фатални 13 години минахме през различни етапи, проблеми, конфликти и дори през липсата на действащ клуб в града, но останахме винаги верни на традициите на пазарджишкия футбол. Бяхме с Хебър навсякъде без значение от групата, нивото, стадиона и моментното състояние. Тук сме и днес без прекъсване вече 13 години!

Създадохме един от първите български футболни клубни сайтове на днешната дата в края на ноември 2004. Направихме го с много любов, труд, усилия и отделено лично време. Събрахме парче по парче историята, статистиката, старите снимки, спомените на ветераните, емблемите, флагчетата, значките и емоциите, вълнували бивши и настоящи футболисти и запалянковци.

Радостни сме от факта, че на стадион “Георги Бенковски” отново има отбор с високи цели, който финишира втори и радва с играта си футболните запалянковци в Пазарджик. Подкрепяме усилията на клуба и на общината да направят нещо хубаво в града ни и да бъдем професионални във всяко едно отношение.

Следващата 2018 година е много важна за футбола в Пазарджик. Предстои ни честване на 100 години от създаването на първия футболен клуб в града: Христо Ботев.

Нашият сайт вече активно участва в подготовката за юбилея още от август месец тази година, но имаме нужда и от Вашата помощ. Затова се обръщаме към Вас с един апел. Нека всеки от Вас, верните фенове, футболисти, ветерани и деятели се разрови в своя архив, таван, мазе и кашон и да извадим на показ частица от нашата футболна история. Всяка снимка, плакат, картотека, екип, шал, програмка, значка, вестник с репортаж ще ни бъдат от полза. Изпращайте ни всичко, а ние ще се погрижим то да бъде съхранено, описано и показано на всички. Екипът ни разполага с материали от доста хора, които са ни помагали през годините.

За предстоящата книга с работно заглавие “100 години футбол в Пазарджик: от Ботев до Хебър!” авторът Александър Алексиев е събрал статистика по години, ценни снимки и любопитни факти, които се надяваме да видят бял свят догодина.

Знаем, че се готви и филм по случая, а се надяваме да има и демонстрационни мачове между настоящия тим и ветерани, както и с отбор от висок ранг, освен вече обявеното празненство на 2 юни 2018.

Екипът ни обиколи БНТ, БТА, БНР, Национална филмотека, вестниците “Меридиан мач”, “Тема спорт”, архива на “7 дни спорт”, Националната библиотека и много други институции в търсене на неизвестни кадри, снимки и факти за историята на футбола в Пазарджик. Ще използваме и вече издадени книги от други градове на футболна тематика, които включват неизбежно и Хебър като свой противник на терена, но най-вече разчитаме на Вас, хората от Пазарджик, да ни помогнат, за да може всеки от Вас да се докосне до богатството, оставено в наследство от футболисти, треньори и ръководители от 1918 до днес.

Бъдете активни и ни търсете на мейл, във фейсбук, в туитър и по телефон, за да покажем историята на футбола в нашия град! Разчитаме и на колегите от регионалните сайтове и медии да разпространят нашия призив.

Благодарим Ви за доверието и за съдействието!

Екипът на hebarfc.com

29.11.2017 г.

гр. Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx