1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Тенис
  6. »
  7. Бадминтон
  8. »
  9. Бадминтонистите са четвърти на Държавното за смесени двойки

Бадминтонистите са четвърти на Държавното за смесени двойки

Време за четене: < 1 минута

Състезателите на пазарджишкия бадминтон клуб се класираха четвърти на завършилото в столичната зала “Европа” Държавно-отборно първенство за мъже и жени (смесени отбори).

Участие в проявата взеха 16-те най-добри отбора от първа лига (четири групи по четири тима). Бадминтон-скуош клуб Пазарджик се нареди четвърти, след като преди това в групата победи безапелационно отборите на Победа (Дупница) със 7:0, Русе със 6:1 и Университетски спортен клуб по бадминтон (София) с 5:2 срещи.

На полуфиналите нашите отстъпиха драматично на Стара Загора с 4:3 срещи, а след това за трето-четвърто място загубиха с 4:3 от отбора на ВИАС (София). В спора за титлата Стара Загора победи Хасково с 5:2 срещи и стана Държавен шампион.

“Нашето представяне можем да определим като много добро, като за поредна година доказахме, че сме сред водещите клубове в България и сме постоянно сред четирите първи”, заяви треньорът на пазарджиклии Неделчо Кесов.

За отбелязване е завръщането на Стефан Гърев, отличната игра на двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, постоянно доброто представяне на Борис Кесов, както и факта, че тази година привлякохме и върнахме в редиците ни Добринка Смилянова (състезател на пещерслата школа), дошлата от Германия Калина Георгиева(също от нашата школа), Мария Йорданова.

“Тенденцията е да разчитаме и в бъдеще основно на наши състезатели, доказали се през годините в различните национални отбори”, каза още Кесов.

Пазарджишкият тим бе в състав: Борис Кесов, Алекс Попов, Илиян Янков, Илиян Стоилов, Стефан Гърев, Кристиян Митев, Мария Йорданова, Добринка Смилянова, Гергана Павлова, Калина Георгиева, Михаела Иванова, Дарина Чавдарова

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx