1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОС на БФС Новини
  6. »
  7. До 32 клуба от Пазарджишко отиват на конгреса на БФС

До 32 клуба от Пазарджишко отиват на конгреса на БФС

Време за четене: 2 минути

Не повече от 32 квоти ще има за отборите от Пазарджишка област за предстоящия конгрес на БФС.

Очаква се през следващия месец Изпълкомът на футболната централа да насрочи дата за провеждане на конгреса. Най-вероятно висшият форум на БФС ще се състои в първата половина на месец февруари.

Към този момент не повече от 32 футболни клуба от областта отговарят на критериите за участие на конгреса. Право на участие и респективно глас при вземане на решенията ще имат само представителите на клубове с постоянно членство в БФС. Такива с временно няма да бъдат допуснати. Поради тази причина от септемврийско например ще отпаднат 80% от отборите. ФК Локомотив (Септември), ФК Лозен, ФК Милеви скали (Семчиново), ФК Спартак (Бошуля), ФК Виноградец и ФК Карабунар няма да имат свои представители на конференцията, тъй като по една или друга причина не отговарят на изискванията. Това не важи обаче за Балкан (Варвара), Зенит (Ветрен дол) и Вихър (Ветрен). Хебър, например пък ще вземе квотата на стария ФК Чико (Бяга), докато Чико-Бунара като временен член няма да има представител на предстоящия конгрес.

Окончателният списък с клубовете от Пазарджишко, които ще вземат участие в работата на редовния конгрес на БФС, ще стане ясен през януари. Според Спас Иванов при определени условия бройката на клубовете с „виза” за конгреса може да бъде редуцирана до 28.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
stalin5

Г-н Иванов,такива определения,като постоянно и временно членство в Устава на БФС не съществуват!

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx