1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Карате
  8. »
  9. Отличен за Торнадо от национална купа “Пловдив”

Отличен за Торнадо от национална купа “Пловдив”

Време за четене: < 1 минути

Пазарджиклии се прибраха с 9 отличия от последното за 2017-та година състезание.

С 9 медала се завърнаха пазарджишките каратеки от Торнадо след проведената в пловдивската зала „Строител” национална купа „Пловдив”. Проявата беше за всички възрасти и в нея участваха над 250 каратисти от клубовете в страната. В последно за 2017-та състезание Торнадо изпрати под тепетата 17 от каратеките си. Половината от тях бяха пълни дебютанти, разкри треньорът им сен сей втори дан Васко Пеев.

При 10-годишните в категория 32 кг. Ален Груев спечели сребро. На 26 кг. дебютантът Андрей Аргиров сатана трети, а на 38 кг. друг дебютант – Георги Сотиров завоюва сребро. При 12-годишните Алекс Стоенчев, за когото състезанието беше първо в кариерата му остана трети в кат. 32 кг. При момичетата бронз взе и Василена Петкова в тежката категория. Още с дебютното си участие 3 място завоюва и Виктория Караминова на 38 кг. Успех за торнадовци регистрираха и 14-годишните каратеки на клуба. На 45 кг. Савина Дудова стана шампион след 2 страхотни победи по учебник. Логично тя взе и приза за най-технична състезателка в категорията си. Сребро при второто си участие в официално състезание донесе и Ваня Дерменджийска на 50 кг.

“Състезанието в Пловдив беше последно от спортния ни календар за 2017-та. Отсега мога да кажа, че Савина Дудова, Василена Петкова и Владимир Григоров ще започнат в следващите месеци усилена подготовка за “Swiss Open-2018” в Швейцария, който по традиция ще се проведе в страната на банките и шоколада през април месец”, сподели наставникът на Торнадо Васко Пеев.

Борислав Даскалов Тодор Попов

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx