1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Карате
  8. »
  9. Отличен за Торнадо от национална купа “Пловдив”

Отличен за Торнадо от национална купа “Пловдив”

Време за четене: < 1 минута

Пазарджиклии се прибраха с 9 отличия от последното за 2017-та година състезание.

С 9 медала се завърнаха пазарджишките каратеки от Торнадо след проведената в пловдивската зала „Строител” национална купа „Пловдив”. Проявата беше за всички възрасти и в нея участваха над 250 каратисти от клубовете в страната. В последно за 2017-та състезание Торнадо изпрати под тепетата 17 от каратеките си. Половината от тях бяха пълни дебютанти, разкри треньорът им сен сей втори дан Васко Пеев.

При 10-годишните в категория 32 кг. Ален Груев спечели сребро. На 26 кг. дебютантът Андрей Аргиров сатана трети, а на 38 кг. друг дебютант – Георги Сотиров завоюва сребро. При 12-годишните Алекс Стоенчев, за когото състезанието беше първо в кариерата му остана трети в кат. 32 кг. При момичетата бронз взе и Василена Петкова в тежката категория. Още с дебютното си участие 3 място завоюва и Виктория Караминова на 38 кг. Успех за торнадовци регистрираха и 14-годишните каратеки на клуба. На 45 кг. Савина Дудова стана шампион след 2 страхотни победи по учебник. Логично тя взе и приза за най-технична състезателка в категорията си. Сребро при второто си участие в официално състезание донесе и Ваня Дерменджийска на 50 кг.

“Състезанието в Пловдив беше последно от спортния ни календар за 2017-та. Отсега мога да кажа, че Савина Дудова, Василена Петкова и Владимир Григоров ще започнат в следващите месеци усилена подготовка за “Swiss Open-2018” в Швейцария, който по традиция ще се проведе в страната на банките и шоколада през април месец”, сподели наставникът на Торнадо Васко Пеев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx