Атанас Петров: На моменти имаше подценяване

Време за четене: 2 минути

Старши-треньорът на ВК Хебър Атанас Петров призна за подценяване на гостуващия Арда (Кърджали), който пазарджиклии победиха с 3:0 в спортна зала „Васил Левски“.

Очаквана победа за нас. Направихме някои грешки от подценяване. Повечето точки, които те направиха, бяха от наши грешки, но в такива мачове това е нормално, защото не може да се мотивираш за да играеш на максимума. Важното е, че това подценяване приключваше до средата на геймовете и след това ги затваряхме бързо.

Неговият колега от Арда (Кърджали) Иван Халчев пък призна, че е пуснал експериментален състав

Дадох почивка на доста хора от нашия отбор и играхме основно с младите момчета. Те получиха шанс да играят цял мач за да могат да усетят какво е да си основен състезател и да носиш тежест и отговорност. На моменти се справиха много добре, в други случаи си пролича, че им липсва опит. В крайна сметка обаче те са още юноши, дори в един момент на полето нямаше нито един от по-големите. Като цяло обаче въпреки загубата аз съм доволен, защото младите показаха, че имат качества и всичко е въпрос на време да ги развият и станат част от основния състав.

Пламен Христов: Младите от Арда ни улесниха с грешките си

Разпределителят на Хебър Пламен Христов не криеше задоволството си от класическия успех над Арда.

Щастливи сме от победата! Тренираме здраво за всяка среща и излизаме максимално мотивирани за победа. Смятам, че това беше очакваният развой на мача с Арда. Отборът излезе срещу нас с млади момчета, които грешаха много и това направи по-лесна нашата задача.

Либерото на тима Ивайло Лалов декларира, че не е имало подценяване

Излязохме пределно концентрирани и от началото до самия край диктувахме играта. Арда има няколко млади и перспективни играчи, които се надявам да успеят да развият своите качества. От началото на сезона тренираме здраво и мисля, че с всеки изминал мач играта ни се подобрява.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *